home Politici Urbane & Guvernanță, Proiecte & Orașe Internet gratuit pentru orașele din Europa

Internet gratuit pentru orașele din Europa

Comisia Europeană lansează inițiativa WiFi4EU, prin care va promova accesul gratuit la internet Wi-Fi în spații publice precum parcuri, piețe și clădiri publice, biblioteci, muzee și centre de sănătate, peste tot în Europa.

Bugetul alocat pentru WiFi4EU este de 120 milioane Euro în perioada 2017-2019. Banii vor fi folosiți pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public.

Fondurile vor fi distribuite într-un mod cât mai echilibrat din punct de vedere geografic, astfel încât, până în 2020, cel puțin 6.000 de localități din UE să aibă conexiuni de mare viteză.

„Conectivitate pentru toți înseamnă că nu ar trebui să conteze unde locuim și ce venituri avem. Prin urmare, ne propunem astăzi să dotăm până în 2020 fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless in jurul principalelor centre de interes public,” a declarant Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene.

WiFi4EU se adresează organismelor din sectorul public, în special municipalități locale, biblioteci, centre de sănătate etc. Ea va finanța echipamentele și costurile de instalare, iar beneficiarul va plăti pentru conectivitate și întreținerea echipamentului timp de cel puțin 3 ani.

Autoritățile locale vor fi încurajate să dezvolte și să promoveze propriile servicii digitale în domenii precum e-guvernarea, e-sănătatea și e-turismul, cu ajutorul unei aplicații dedicate.

Inițiativa va fi implementată prin intermediul unor procedure simple și nebirocratice – proiectele se vor depune online, iar selecția se va face pe principiul „primul venit, primul servit”.

Citeste si:

Cluj: Idei pentru decongestionare și creștere sust... Clujul crește într-un ritm alert. Într-un context național de declin demografic, Clujul se remarcă prin cea mai bună dinamică a populației, susținută ...
Goana orașelor după banii europeni UrbanizeHub a lansat recent Topul celor mai eficiente orașe din România, clasament apărut în ghidul elaborat de experții comunității intitulat Îndruma...
Constanța – orașul magnet Constanţa are un potenţial deosebit şi multe oportunităţi de dezvoltare, având în vedere că jumătate din populația României vizitează orașul. Cum ar p...
Yplan – cum au refăcut tinerii bucureșteni 4 spaţi... Calitatea spaţiilor publice reprezintǎ unul dintre criteriile care aratǎ întârzierea orașelor României, în comparaţie cu cele din Vest. Spaţiul public...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *