home Evenimente Orașe Magnet la Ambasada

Orașe Magnet la Ambasada

Sustainable Timișoara e numele campaniei demarate de UrbanizeHub România și colaboratorii săi, organizații, instituții și specialiști din diverse domenii. Azi, 6 iunie, la Ambasada, începând cu ora 18.00 are loc evenimentul „Orașe Magnet”, organizat împreună cu Banca Mondială. Află aici cine sunt speakerii și despre ce se va vorbi.

 

Marcel Ionescu-HeroiuExpert Senior Dezvoltare Urbană la Banca Mondială

Marcel este absolvent al Facultății de Științe Economice, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A studiat, de asemenea, în Italia și Germania și a obținut un doctorat în Dezvoltare Regională la Cornell University din Ithaca, New York. Din anul 2008 lucrează pentru Banca Mondială, desfășurând activități în cadrul proiectelor de creditare și necreditare și acoperind o gamă amplă de domenii de la dezvoltare regională, schimbări climatice, redezvoltarea siturilor industriale, până la managementul deșeurilor solide. Marcel va prezenta studiul la care a lucrat în ultimul timp, Orașe Magnet și va vorbi despre rolul orașelor din România ca motoare de dezvoltare economică.

 

 

Marina Neagu  Expert economie urbană și dezvoltare economică locală, MKBT

Marina este economist, fiind specializată în economie urbană și dezvoltare economică locală. Activează în prezent în MKBT (Make Better), un start-up care oferă consultanță în dezvoltare locală comunităților și autorităților locale din România. În trecut, a lucrat în instituții precum Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, UNDP și Banca Mondială, precum și în colaborări cu entități private în proiecte de asistență tehnică pentru autorități publice locale. Marina va vorbi despre regenerare urbană și despre orașele mici si mijlocii din România cu exemple concrete pe Făgăraș și Reșița, acolo unde împreună cu colegii din MKBT implementează soluții de dezvoltare locală.

 

 

Andreea Iager Tako – Fondator PLAI Festival și AMBASADA

Andreea a pus bazele unui festival bazat pe voluntariat, în care comunitatea e dedicată acțiunilor civice pozitive și schimbării sociale. PLAI a susținut și impulsionat apariția AMBASADA, prin proiectul “Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială” care oferă șanse egale tuturor potențialilor beneficiari indiferent de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri sau orientare sexuală, gen, vârstă etc. Andreea va vorbi despre experiența ei în comunitate și despre unele probleme cu care s-a confruntat în cadrul acestor acțiuni.

 

 

Radu Ticiu Fondator StartupHub

Radu este expert în domeniul IT. El conduce Timişoara StartupHub, spaţiu de co-working şi centru comunitar pentru iniţiative profesionale şi educaţionale din domeniul tech. Radu conduce comunitatea Timişoara Mobile Development Group şi proiectul educaţional în domeniul programării Timişoara CoderDojo; activează în vederea interconectării ecosistemelor antreprenoriale tech din regiunea DKMT. Recent a co-fondat platforma de informare BanatIT.ro pentru industria ICT.

 

 

 

José Miguel Viñals Consul Onorific al Spaniei la Timișoara

Jose are un MBA la ESADE Barcelona, specializat în finanțele bancare. Locuiește în Timișoara din 2010, după o carieră în multinaționale care i-a permis să trăiască în mai multe țări europene. S-a implicat în dezvoltarea orașului de pe Bega prin promovarea sa economică pe blogul Romania Empresarial, cel mai citit blog în spaniolă despre România și prin participarea la mai multe inițiative. A fost implicat în Capitală Culturală Europeană prin coordonarea grupului de lucru constituit pentru a propune o strategie turistică. Din 2013 este Consul Onorific al Spaniei la Timișoara. Dezvoltă, prin Asociația Via Rumania Cultura, o constantă acțiune pentru promovarea Spaniei în Timișoara.

 

 

Raluca Pescar Arhitect, Președinte Asociația Expose Architecture

Raluca este președintele Asociației Expose Architecture, iar viziunea ei în calitate de arhitect s-a reflectat în proiectul Timișoara Premium Exposed City, o inițiativă aflată în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, ce își propune să retușeze imaginea arhitecturală și urbanistică a viitoarei capitale culturale din 2021. Restaurarea clădirilor din cartierele istorice, crearea și promovarea pe termen lung a branding-ului de patrimoniu la nivel de oraș, cu impact regional, național și european, sunt direcțiile în care se îndreaptă obiectivele prezente și viitoare.

 

 

Mihai Cojocaru – Timișoara Sustenabilă

Mihai este analist al dezvoltării și implementării investițiilor strategice durabile. Punctul de interes este oferirea unor evaluări comprehensive pe care investitorii și companiile le solicită, parteneriatele instituționale legând expertiza multidisciplinară, astfel creându-se o economie globală sustenabilă. Este inițiatorul proiectului Timișoara Sustenabilă.

 

 

 

Radu Rusupreședinte EcoStuff Romania

Radu a pus bazele unei comunități care organizează ample mișcări civice, cu expansiune foarte rapidă, având ca scop crearea și promovarea modelelor care să incite la acțiune, promovarea soluțiilor pentru protecția mediului și generarea ideilor care au potențialul să îmbunătățească suflul vieții urbane. Asociația EcoStuff va reprezenta România în cadrul Energy Globe Award 2017. Printre proiectele de impact demarate până acum se numără Let`s do it, Timiș!, Școala Zero Waste și cel aflat în derulare Urban Intervention 2017.

 

 

Teodora BorghoffFundația Comunitară Timișoara

Teodora este un trainer local și consultant în varii domenii de expertiză. Este practician al științelor sociale, cu experiențe în intervenții interdisciplinare. A fost unul din coordonatorii Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, pavând drumul Timișoarei spre titulatura din 2021 și are o experiență vastă în dezvoltarea locală prin intermediul comunităților.

 

 

 

 

Sorin Zavelițămanager național Crossover

Crossover-ul gestionat de Sorin este un start-up american, înființat în anul 2014, care își propune să conecteze marile companii americane cu experții IT din întreaga lume. Modelul promovat de companie este de tip teleworking, serviciile prestate de la distanță valorificând tehnologia informației și fiind totodată un mijloc pentur angajatori să-și sporească organizarea muncii, precum și un mijloc pentur angajați de a-și reconcilia munca și viața socială, oferindu-le autonomie sporită în realizarea sarcinilor de le revin.

 

 

Dan BugariuUpgrade My City

Dan este coordonatorul proiectului Upgrade My City, primul program care își propune să vină cu soluții inovative pentru rezolvarea problemelor specifice Timișoarei, utilizând una dintre cele mai importante resurse de care poate dispune un oraș: inteligența colectivă pusă în acţiune. În cadrul proiectului au activat 12 specialiști din cele patru secţiuni importante pentru orice oraş: Sănătate, Educație, Urbanism și Antreprenoriat. Upgrade My City s-a adresat tuturor locuitorilor Timișoarei care activează în comunitatea locală, companii, universităţi şi administraţie publică, indiferent de pregătire profesională, elevi, studenți, profesioniști și antreprenori. A fost un schimb de experienţă menit să identifice noi modalităţi de acţiune, individuale sau colective, să creioneze viitoare proiecte comunitare de succes pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Dacă ești interesat de dezvoltarea orașelor din România, dacă vrei să te implici în evoluția Timișoarei, vino să-i cunoști pe oamenii care pun lucrurile în mișcare: de la turism, până la IT, de la industrii creative până la transport durabil, de la arhitectură până la regenerare urbană.

Let’s shape the future of cities together! 

orase magnet

Join our community, Join UrbanizeHub




Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.