home Energie Regenerabilă, Orașele Viitorului, Start-ups, Video Pavegen transformă pașii în energie sustenabilă

Pavegen transformă pașii în energie sustenabilă

Pavegen redefinește sustenabilitatea în mediul nostru, prin crearea unei tehnologii inovative pentru podele care va îmbunǎtǎţi conceptul de orașe SMART și poate inspira viitoarele generaţii sǎ diversifice amestecul de energii regenerabile din viitor. Scopul este de a conecta și de a oferi mai multǎ putere comunitǎţilor de pretutindeni, utilizând puterea pașilor pentru a contribui la o finalitate ecologicǎ deosebitǎ.

Noua tehnologie Pavegen se numește V3. Design-ul triunghiular maximizeazǎ producţia de energie și capturarea datelor, în timp ce durabilitatea mare și configurarea simplǎ fac posibilǎ o integrare a sistemului în orice locaţie, ca o soluţie energeticǎ eficientǎ și descentralizatǎ. Laturile triunghiului sunt de câte 500 mm lungime fiecare, iar o asemenea placǎ poate genera 5 watts de energie continuǎ, prin pǎșire.

v3-6

O placă a modelului V3

Având în vedere cǎ 5 watts nu înseamnǎ mult, oamenii nu par convinși cǎ lumea va funcţiona pe un sistem ca Pavegen. Pentru maratonul din Paris din 2013, Pavegen a înșirat o fâșie de 25 de metri de plǎci de ultimǎ generaţie, sfârșind prin a genera 4.7 kilowatts ore de energie – destul pentru a ţine un bec aprins pentru o lunǎ, dar departe de a putea sǎ alimenteze o casă. Cu toate acestea, soluția este în continuă dezvoltare, fiind bazatǎ pe 3 aspecte funcţionale: podele, date și energie.

Podeaua rezistentǎ întrece standardele de siguranţǎ internaţionale, având o aderenţǎ bunǎ pentru întreaga duratǎ de viaţǎ. Faptul cǎ firma oferǎ 4 tipuri de podele diferite – neted, de cauciuc, rǎșinǎ și de siguranţǎ – asigurǎ o integrare armonioasǎ. Frumuseţea acestor plǎci stǎ exact în posibilitatea ca ele sǎ se potriveascǎ oriunde existǎ spaţii netede și trafic de pietoni – terminale în aeroporturi, trotuare, locuri de joacǎ, etc.

Sistemul Pavegen adunǎ informaţii și oferǎ astfel oportunitatea de a prezice ore de vârf și locaţii principale. Desing-ul unic monitorizeazǎ de asemenea fluxul direcţional pentru a oferi o analizǎ comprehensivǎ a tiparelor de mișcare. Mai mult, prin pǎșirea pe plǎci și conectarea la o aplicaţie mobilǎ, fiecare pas este convertit într-o monedǎ digitalǎ care poate sǎ fie folositǎ pentru a rǎsplǎti loialitatea șau pentru a dona unor cauze caritabile.

În ceea ce privește aspectul energiei, Pavegen poate sǎ-ţi ilumineze calea în timp ce mergi, tehnologie deja folositǎ de cluburi din întreaga lume pentru a ajuta cu consumul de energie. Ei au creat totodatǎ o matrice LED de ultimǎ tehnologie, cu ajutorul a 90% din șoferii eficienţi ca o soluţie de iluminare sensibilǎ și receptivǎ, alimentatǎ exclusiv de zgomotul de pași.

Acest concept inovativ  de energie regenerabilă reprezintǎ un pas mare  cǎtre orașele sustenabile ale viitorului.

Surse: Pavegen websiteWired

Foto: PavegenGleejar

 

Citeste si:

Tehnologiile esențiale ale unui oraș inteligent Un oraș inteligent este un loc în care diferite componente sunt conectate folosind tehnologii și senzori din categoria Internet of Things (IoT) pentru...
Cum luptă marile orașe cu încălzirea globală Summit-ul Primarilor C40 a avut loc în decembrie în Mexico City și a reunit oficiali din 90 de orașe cu lideri din afaceri pentru a discuta problema î...
Singapore, modelul de sustenabilitate al Asiei Într-o lume în care procesul de urbanizare e din ce în ce mai amplu - ONU estimează că în jur de 70% din populația lumii va locui în zone urbane în 20...
Noua Față a Lumii – Tehnologia în Viitorul A... Udo Gollub, CEO-ul 17 Minute Languages, a acordat recent un interviu pentru Linkedin în care a uimit publicul cu predicţii clare și extrem de precise ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *