home Tehnologie & Inovație Portul Rotterdam va implementa transportul naval autonom

Portul Rotterdam va implementa transportul naval autonom

Portul Rotterdam și IBM au anunțat inițiativa multianuală care valorifică tehnologiile Internet of Things (IoT), pregătind transformarea mediului operațional al portului pentru navele inteligente ale viitorului. 

Portul Rotterdam este cel mai mare centru de transport maritim din Europa, gestionând mai mult de 461 milioane de tone de marfă și peste 140.000 de nave în fiecare an. Acesta oferă locuri de muncă pentru 90.000 de persoane și reprezintă 3,3% din PIB-ul olandez.

Inițiativa vizează pregătirea celor 42km ai portului pentru a susține conectarea inteligentă a navelor, prin dezvoltarea unei aplicații centralizate pentru panoul de bord, colectând și procesând datele în timp real, permițându-se gestionarea securizată și eficientizarea traficului.

Digital twinning – replica digitală va reflecta operațiunile și condițiile portului, de la mișcările navei până la adâncimea apei, iar datele vor fi folosite pentru a rula scenarii de testare și îmbunătățire a capabilităților.

 

 

Tabloul de bord va prelua date dintr-o varietate de surse, precum digital dolphins – pereți inteligenți de chei și geamanduri echipate cu senzori care furnizează date privind starea terminalelor de îmbarcare și condițiile de apă și cele meteorologice.

De asemenea, IBM va colabora cu mai mulți parteneri pentru a dezvolta capabilități 3D de imprimare metalică la RDM Rotterdam, centrul de inovare al portului. Robotizarea brațelor de sudură va fi utilizată pentru a crea componente ale navelor la cerere, accelerând procesul de la aproximativ 1.600 de ore la doar 200.

Toate aceste tehnologii sunt puse în aplicare în vederea construirii unui port conectat, capabil să găzduiască nave autonome până în 2025.

 

 

Surse: SmartCitiesWorld; Internet of Business

Foto: LinkedIN, World Maritime News

Citeste si:

Impactul vehiculelor autonome asupra orașelor Să ai o mașină era, până nu demult, un mod de a-ți arăta statutul social sau de a-ți exprima identitatea personală. Însă generația tânără de astăzi es...
Vino la HackTM 2018, cel mai cool hackathon din S-... Maratonul de programare HackTM, cel mai important eveniment de acest gen din sud-estul Europei, a ajuns anul acesta la cea de-a 5-a ediție. Evenimentu...
Sowat – accesul la apǎ potabilǎ și impactul social... Apa este principala sursă a vieții, însă la nivel global, 500 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă, iar 1,6 milioane mor anual din cauza ...
Acțiune civică pentru transport urban modern Miercuri, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, va propune spre aprobare consilierilor generali noul Regulament de taxi. Deși conform declara...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *