UrbanLab for Green Cities vine în 4 orașe din România!

UrbanizeHub organizează vara aceasta o serie de evenimente UrbanLab for Green Cities, în cadrul M100 Mirror Mission Cities, hub-ul românesc al Misiunii UE pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic. Proiectul M100: Mirror Mission Cities Hub Romania sprijină orașele românești în tranziția către neutralitatea climatică, iar obiectivul în 2024 este selectarea a 10 orașe noi care să se alăture Misiunii și să implementeze proiecte până în 2035.

Ca partener în proiectul de selecție a celor 10 orașe, UrbanizeHub organizează Caravana M100, care va ajunge în patru orașe din România (Brașov, Timișoara, Iași și Constanța). Scopul Caravanei este de a încuraja orașele să aplice să devină parte a Misiunii și a le oferi informații detaliate despre metodologia de selecție și procedura de aplicare în cadrul Misiunii UE pentru orașe inteligente și neutre climatic.

UrbanLab for Green Cities în Caravana M100

În fiecare oraș în care va ajunge Caravana M100, în paralel cu conferința și workshop-urile dedicate membrilor administrațiilor locale pe tema apelului de candidaturi la Misiune, vom organiza laboratoare de inovare urbană UrbanLab for Green Cities, care se vor desfășura pe parcursul a două zile și se vor finaliza cu o sesiune de pitching și ceremonie de premiere a proiectelor câștigătoare.

La evenimentele din cele 4 orașe pot participa și persoane din alte localități din regiune! Soluțiile pe care le vor genera nu vor trebui să fie dedicate exclusiv orașului în care are loc evenimentul UrbanLab.

Premiile pentru proiectele câștigătoare vor ajunge la 2.500 de euro. 

⬇️ Înscrie-te la UrbanLab ⬇️

Ce fel de soluții căutăm la UrbanLab?

Poate fi vorba de proiecte de design urban, mobilitate, aplicații digitale, idei de business pentru un viitor verde, inițiative de educație și cultură, comunitate și voluntariat. Pe scurt, soluții care să pregătească orașele pentru un viitor verde, sustenabil și orientat către oameni, către comunități fericite și active.

Cine poate participa?

Oricine este interesat de transformarea orașelor în locuri prietenoase cu oamenii și cu mediul, indiferent de domeniul de activitate.

Sunt binevenite inclusiv echipele deja formate care au mai lucrat la astfel de proiecte în trecut, startup-urile cu soluții pentru orașe verzi, dar și persoane pur și simplu vor să fie parte din schimbare – acestea se vor alătura unor echipe existente sau vor face parte din echipe noi, în funcție de interese și abilități.

Structura UrbanLab

Vom crea echipe de 3-5 persoane înainte de începerea concursului, în cadrul unui webinar. Fiecare echipă își va alege unul dintre cele 3 track-uri disponibile (Design urban, Tehnologie, Comunitate) și va avea sprijinul mentorilor pentru dezvoltarea propunerilor și crearea pitch-urilor.

La final, echipele vor susține prezentări de 5 minute în fața juriului și a reprezentanților orașelor prezente la conferința M100, iar câștigătorii vor fi premiați.

Vino și tu la UrbanLab for Green Cities și contribuie la viitorul verde al orașelor din România!

Date, locații, înscrieri

👉 Înscrie-te la UrbanLab for Green Cities Timișoara (8-9 iulie)

  • Iași: 29-30 iulie

👉 Înscrie-te la UrbanLab for Green Cities Iași (29-30 iulie)