home Evenimente Innowave Summit aduce inovatori și antreprenori de top la Cluj-Napoca

Innowave Summit aduce inovatori și antreprenori de top la Cluj-Napoca

Cluj-Napoca va fi gazda evenimentului Innowave Summit, dedicat startupurilor și inovării. Municipiul din Transilvania va primi reprezentanți ai Comisiei Europene, antreprenori de top și lideri ai tineretului timp de trei zile pentru a discuta despre inovație, cooperare și viitorul orașelor.

Innowave Summit  este un eveniment de referință al Varna Brand Event care are loc pentru prima dată în Cluj-Napoca. Este unul dintre cele mai mari evenimente dedicate inovării din Europa Centrală și de Est, organizat de Forumul pentru Afaceri Bulgar (Varna), C-EDU Cluster of Education (Cluj-Napoca) și Municipiul Cluj-Napoca în parteneriat cu orașul Varna. 

Cluj-Napoca și Varna funcționează ca membrii fondatori în prima platformă pan-europeană de colaborare și stimulare a start-upurilor, cunoscută drept StartupCities Platform. Conexiunea și colaborarea celor două orașe este cu atât mai importantă dacă ne gândim la contextul Anului European al Tineretului. Focusul pe transferul de know-how subliniază direcția către a deveni centre de cunoaștere pe care Cluj-Napoca și Varna au pornit.

La eveniment vor participa comisarul european pentru Inovație, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, Președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas și primarii orașelor inovatoare ale Europei.

Ce se va întâmpla la Startup City Cluj-Napoca:

  • Inițiativa Europe Goes Local va găzdui o conferință transnațională în Cluj-Napoca în perioada 17- 20 Mai 2022.
  • Actori din ecosystemul local vor organiza o serie de evenimente și acțiuni de tineret în oraș
  • Pe 18 Mai 2022 se va desfășura un dialog local cu cetățenii co-organizat de Comitetul European al Regiunilor și Primăria Cluj-Napoca pe subiectul ”Europa începe în Transilvania. Construind o fundație puternică a Casei Democrației Europene”
  • Pe 19 Mai 2022 dimineața va avea loc o ceremonie de semnare a creării Networkului European al Capitalelor Tineretului
  • Va fi organizat Primul Eveniment Regional din România dedicat startupurilor – Startup World Cup. Câștigătorul va merge mai departe în Marea Finală, unde poate obține premiul de 1.000.000$

Toate aceste acțiuni sunt pentru a marca inovația și contribuția tineretului la reconstrucția orașelor și comunităților europene. Prin colaborarea orașelor Cluj-Napoca și Varna, România și Bulgaria vor continua în eforturile de a susține startupurile, autoritățile publice locale, catalizatorii ecosistemului de inovații locale și inițiativele tip bottom-up care rețin talentele în regiune.

Startup World Cup va avea loc în a doua zi a evenimentului Innowave Summit 2022. Doar 10 startupuri vor intra în competiția pentru a deveni Campionii SWC Romania și pentru a intra în Marea Finală de la San Francisco, din 30 Septembrie 2022, pentru a câștiga 1.000.000$. Juriul va evalua cele 10 startupuri, unul dintre membrii fiind printre primii consultanți ai lui Steve Jobs la începutul carierei. Concurenții vor avea la dispoziție 5 minute pentru pitching și 5 minute pentru sesiunea Q&A.

Startup World Cup este o conferință globală și o competiție care aduce împreună startupurile de top, is a global conference and competition that brings together the top startups, Vicepreședinți, antreprenori, CEO in zona tech. Planul este ca pe viitor să fie organizate peste 60 de competiții regionale în America de Nord, Europa, Asia, America de Sud, Africa și Australia. Antreprenori de geniu ca Steve Wozniak (Apple), Marc Randolph (Netflix), Reid Hoffman (LinkedIn) au fost speakeri și jurați la Marea Finală.

Locuri pot fi rezervate aici: www.innowavesummit.com

Mai multe informații despre Startup World Cup Romania: https://swc.innowavesummit.com/

UrbanizeHub va fi prezent la eveniment. Grațian Mihăilescu îi va lua un interviu lui Mathew Baldwin (Director general adjunct Comisia Europeană pentru Transport și Mobilitate, Manager Misiune Orașe), în cadrul căruia vom afla mai multe despre planul 100 Climate-Neutral Cities by 2030, ce proiecte vor dezvolta cele trei orașe membre ale misiunii din România (Cluj-Napoca, Suceava, București, Sectorul 2) și ce șanse au alte orașe din România și Estul Europei să atragă și să realizeze proiecte sustenabile pentru comunitățile lor.
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.