home Comunitate, Start-ups Pedal, o soluție blockchain pentru un viitor sustenabil

Pedal, o soluție blockchain pentru un viitor sustenabil

Cum ar fi să te plimbi cu bicicleta și să primești bani pentru asta? Cum ar fi ca toți cei care folosesc bicicletele ca mijloc de transport să fie recompensați cu monede virtuale, care apoi să fie folosite prin blockchain?

Peste 100 de orașe din 44 de țări au găzduit Climatonul, cel mai mare hackathon din lume pentru acțiuni climatice. Sute de oameni din marile orașe din întreaga lume au participat la un hackathon de 24 de ore pe data de 27 octombrie pentru a accelera capacitatea noastră, la nivel de societate, de a răspunde la schimbările climatice la scară globală.

Organizat de Climate-KIC, inițiativa UE pentru inovare în domeniul climei, Climatonul a reunit provocările orașelor lumii cu oamenii care au pasiunea și abilitatea de a le rezolva. Mai multe date despre Climaton aici: climate-kic.org.

În România, Climatonul a avut loc în Brașov și Timișoara, iar echipa UrbanizeHub a fost prezentă la evenimentul de la Timișoara, organizat cu sprijinul Banat IT, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, ARIES Transilvania și al altor organizații.

Pedal, prima aplicație de ciclism bazată pe blockchain

Cum ar fi ca de fiecare dată când mergi cu bicicleta, fie că mergi la serviciu sau la o plimbare în timpul liber, să poți câștiga bani?

Unul dintre proiectele câștigătoare din Climatonul de la Timișoara a fost Pedal, o aplicație dezvoltată de o echipă de 3 persoane, ce încurajează utilizatorii să folosească bicicletele în loc să își conducă mașinile, răsplătindu-i cu monede virtuale în funcție de distanța parcursă pe două roți. Bineînțeles, aceștia trebuie să aibă la ei smartphone-ul, cu aplicația Pedal instalată.

Banii sub formă de token-uri numite Pedal Coin vor fi răsplătite într-un portofel virtual pe blockchain. Bicicliștii vor avea posibilitatea să vândă, să comercializeze sau să cheltuie aceste monede pentru bunuri și servicii odată ce vor fi acceptate de comercianți.

Întreaga motivație din spatele acestei aplicații a fost crearea unui catalizator economic pentru ca oamenii să-și reducă amprenta de carbon și să devină mai sănătoși în același timp. Blockchain-ul poate fi un mijloc de a stimula oamenii să se gândească mai mult la sănătatea lor și la mediul înconjurător.

Aplicația este încă la nivel de prototip și va fi disponibilă numai după ce monedele Pedal vor intra pe piață printr-o ofertă inițială de monede (ICO), care va începe undeva în jurul lunii februarie a anului 2018.


Sprijină UrbanizeHub!

Noi suntem UrbanizeHub România și tocmai am intrat în al 3-lea an de existență. Probabil ai auzit de noi deoarece încercăm să creăm o comunitate de oameni care influențează viitorul orașelor. Ne dorim să creștem cetățeni implicați și orașe SMART și sustenabile care să ofere o mai bună calitate a vieții.

Îți scriem acum pentru că tu ești cel care decide ce se întâmplă cu acel procent de 2% din impozitul pe venitul tău virat către stat. Până pe 15 martie, fie că ai avut în 2018 un venit din salarii, activități independente sau pensii, ai dreptul să direcționezi acești 2% pentru a susține proiectele pe care le derulăm.

Vreau să ajut


Citeste si:

The Healing Grid Workshops, atelierele care aduc r... În ultimii ani, temele preferate de timișoreni sunt mobilitatea, competiția cu Cluj-Napoca și statutul de Capitală Europeană a Culturii. Orașul se con...
Dezbatere marca Banca Mondială & UrbanizeHub UrbanizeHub și Grupul Băncii Mondiale în România vă invită la o dezbatere despre raportul economic Diagnosticul Sistematic de Țară (DST) în România, u...
DeviceHub și Internet of Things (IoT) Startup-ul românesc DeviceHub.net se alineazǎ trendului și conceptului de “Internet of Things” (IoT), care definește o lume în care toate obiectele, f...
Vino la Urban Talks în Timișoara! UrbanizeHub și KeepItSimple organizează prima ediție a Urban Talks, ce va avea loc la Timișoara, pe data de 6 octombrie, în Aula Magna la Universitate...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *