home Evenimente, Orașele Viitorului, Tehnologie & Inovație UHub la Conferința IDC Internet of Things din București

UHub la Conferința IDC Internet of Things din București

Internet of Things (IoT) înseamnă a avea din ce în ce mai multe device-uri obișnuite în viețile noastre zilnice care sunt capabile de a se conecta la internet și a răspunde la diverse comenzi, ceea ce ne poate schimba experiențele și ne poate ajuta să economisim timp și energie. 

IoT poate schimba multe lucruri în viețile noastre, de la locuințe la locurile de muncă și la activitățile în care ne implicăm; poate fi aplicat și la componente precum motoare sau echipamente de construcții. Numărul obiectelor din orașele noastre care fac parte din rețeaua IoT crește continuu și trebuie să fim conștienți de aceste schimbări pentru că în curând ne vor putea schimba viețile, în moduri mai mult sau mai puțin semnificative – de la cum ne proiectăm, incălzim sau curățăm casele la cum ne comportăm în trafic, cum lucrăm sau cum facem cumpărături. În plus, acest tip de conectivitate va putea să ne facă orașele mult mai prietenoase cu mediul.

iotforum

The IDC Internet of Things Conference which took place last week in Bucharest, Romania and is scheduled to take place in more cities around Europe, provided a platform that could lead to better understanding and more involvement for participants, including city leaders, business owners, journalists and other interested parties that could benefit from a more thorough knowledge of IoT.

Conferința IDC Internet of Things, ce a avut loc în luna noiembrie la București și care urmează să aibă loc și în alte orașe din Europa, a reprezentat o platformă care ar putea duce la o mai bună înțelegere și un nivel mai mare de implicare a participanților, inclusiv lideri ai orașelor, oameni de afaceri, jurnaliști și alte persoane care ar putea fi interesate și care pot beneficia de o cunoaștere mai avansată a tehnlogiei IoT.

Aici puteți vedea un sumar al felului în care IoT funcționează și al planurilor pe care le are IDC pentru viitor:

The Conference included a number of interesting panels on Smart Cities, IoT and its impact on different industries, IoT security, and its benefits for health. The different activities and discussions helped participants better understand the current trends, identify areas of future growth, and stay ahead in their respective fields when it comes to the Internet of Things.

Conferința a inclus o serie de paneluri interesante pe teme precum oreșele inteligente, impactul Iot asupra industriilor, securitatea IoT și posibilele beneficii ale IoT pentru sănătate. Activitățile și discuțiile i-au ajutat pe participanți să înțeleagă mai bine actualele trenduri, să identifice zone de dezvoltare pentru viitor și să fie cu un pas înaintea celor din domeniile lor în ceea ce privește Internet of Things.

iot urbanizehub conference
Din prezentarea ‘Capturing the IoT Opportunity’ de Milan Kálal
iot urbanizehub security smart cities
Din prezentarea ‘IoT Security’ de Alex Proskura

Citește aici mai multe despre felul în care tehnologia modelează orașele inteligente. 

Surse & Foto: idciotforum.com; forbes.com


Sprijină UrbanizeHub!

Noi suntem UrbanizeHub România și tocmai am intrat în al 3-lea an de existență. Probabil ai auzit de noi deoarece încercăm să creăm o comunitate de oameni care influențează viitorul orașelor. Ne dorim să creștem cetățeni implicați și orașe SMART și sustenabile care să ofere o mai bună calitate a vieții.

Îți scriem acum pentru că tu ești cel care decide ce se întâmplă cu acel procent de 2% din impozitul pe venitul tău virat către stat. Până pe 15 martie, fie că ai avut în 2018 un venit din salarii, activități independente sau pensii, ai dreptul să direcționezi acești 2% pentru a susține proiectele pe care le derulăm.

Vreau să ajut


Citeste si:

EU POT – Prioritățile orașului tău Un proces de consultare unic pentru orașele din România și pentru prioritățile lor de dezvoltare a început in această săptămână. 41 de municipii, 372 ...
Dezbatere marca Banca Mondială & UrbanizeHub UrbanizeHub și Grupul Băncii Mondiale în România vă invită la o dezbatere despre raportul economic Diagnosticul Sistematic de Țară (DST) în România, u...
Orașe Magnet la Ambasada Sustainable Timișoara e numele campaniei demarate de UrbanizeHub România și colaboratorii săi, organizații, instituții și specialiști din diverse dome...
PerfectKLIK-portalul către economia de acces Începutul secolului XXI a fost marcat de două elemente importante: populația mondială a trecut de șapte miliarde, iar tehnologia informației și a comu...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *