home Comunitate Ce dorește Drumul Taberei să se întâmple în cartiere?

Ce dorește Drumul Taberei să se întâmple în cartiere?

Bucureștenii au participat la un studiu despre intervențiile pe care le consideră necesare în cartierele unde locuiesc. Consultarea este încă deschisă și invităm rezidenții din Drumul Taberei să ne trimită opiniile lor.

Pe baza unui eșantion reprezentativ de 500 respondenți pentru zona Drumul Taberei, București, pentru a măsura indicele general de satisfacție urbană și pentru a identifica principalele nevoi de intervenție. Cartierele supuse studiului sunt Orizont, Favorit, Politehnicii, Drumul Taberei Buclă, Moghioroș și Valea Oltului.

Orizont prezintă un grad de satisfacție urbană de 8,2. Cetățenii din acest cartier au identificat următoarele zone unde este nevoie de intervenție de urgență: iluminarea pe timp de noapte a stațiilor de transport public, amenajarea trotuarelor, dotarea cu mobilier stradal (bănci, rasteluri, coșuri de gunoi), termoizolarea blocurilor, amenajarea de locuri de relaxare și interacțiune pentru adulți și amenajarea intrări de bloc.

Favorit dă un scor de 8,0 pentru satisfacția urbană și își dorește intervenții în termoizolarea blocurilor, iluminarea pe timp de noapte a stațiilor de transport public, dotarea cu mobilier stradal (bănci, rasteluri, coșuri de gunoi), amenajarea de locuri de relaxare și interacțiune pentru adulți, amenajarea spațiilor în jurul blocurilor și spații adecvate pentru colectarea gunoiului.

Moghioroș are un grad de 8,0 satisfacție urbană. Principalele zone unde doresc cetățenii intervenții sunt termoizolarea blocurilor, amenajarea spațiilor în jurul blocurilor. amenajarea fațadelor, piste pentru bicicliști, iluminarea pe timp de noapte a stațiilor de transport public și amenajare locuri de relaxare pentru vârstnici.

Drumul Taberei-Buclă prezintă 7,5 satisfacție urbană și consideră că este nevoie de intervenții în termoizolarea blocurilor, iluminarea pe timp de noapte a stațiilor de transport public, amenajarea de piețe agroalimentare, amenajarea fațadelor, amenajare intrărilor de bloc și amenajarea spațiilor verzi pentru relaxare (zone, verzi, părculețe).

Valea OItului are un indice de satisfacție urbană de 7,5. Rezidenții acestui cartier își doresc piste pentru bicicliști, amenajarea de locuri de relaxare și interacțiune pentru adulți, zone dedicate animalelor de companie, amenajare terenurilor de sport, iluminarea pe timp de noapte a stațiilor de transport public și amenajarea locurilor de relaxare pentru vârstnici.

Politehnica-Leu are un grad de 7,5 satisfacție urbană și consideră că este prioritar termoizolarea blocurilor, amenajarea fațadelor, amenajare intrărilor de bloc, amenajarea de piețe agroalimentare, amenajare de locuri de relaxare și interacțiune pentru adulți și iluminarea pe timp de noapte a stațiilor de transport public.

Pe lângă acest grad de satisfacție, au fost măsurate elementele ce țin de vârstă, educație, ocupație și acces la servicii de sănătate. S-a constat că numărul mediu de persoane în gospodărie este de 2,4 cu 0,4 copii sub 18 ani locuind acolo și o pondere de 6% persoane neînscrise la medicul de familie. Procentul de persoane cu mai puțin de opt clase este de 6% în Bucla și Politehnicii, 3% în Valea Oltului, Moghioroș și Orizont și 2% în Favorit. La capitolul ocupații, avem 39% persoane angajate în sistem privat, 33% pensionari, 15% angajați în sectorul bugetar, 6% elevi sau studenți peste 18 ani, 3% inactivi, 2% lucrători pe cont propriu, 1% patroni sau directori.

Chestionarul a fost realizat în perioada 18-30 mai la domiciliul rezidenților, pe un eșantion de 500 de respondenți cu o marjă de eroare de +/- 4,5%. Această cercetare făcută de unul dintre colaboratorii UrbanizeHub pe o anumită zonă poate fi replicată pe orice cartier din România astfel încât decidenții să înțeleagă ce își doresc cu adevărat cetățenii. În cazul în care există sugestii sau opinii din partea altor cetățeni care nu au răspuns acestui chestionar, acum este momentul să ne scrie ce și unde și-ar dori să se întâmple. Feedbackul poate fi trimis pe adresa office@urbanizehub.com.

Sursă foto: vladeftenie.ro




Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.