home Evenimente Cum arată orașul în care ne dorim să trăim? Cities of Tomorrow generează răspunsuri de 10 ani

Cum arată orașul în care ne dorim să trăim? Cities of Tomorrow generează răspunsuri de 10 ani

Aniversare de 10 ani pentru Cities of Tomorrow! AHK Romania organizează evenimentul prin care aduce modele de bune practici, încurajează dialogul între stakeholderi și pune în prim-plan sustenabilitatea orașelor de un deceniu. Ce se va întâmpla la a X-a ediție?

Cities of Tomorrow este de zece ani pe scena publică din România, decadă în care a construit un portofoliu consistent de idei, proiecte și intermediere de contracte. Pentru a marca aniversarea, lansează Cities of Tomorrow #10, eveniment dedicat discuțiilor despre cum va arăta orașul în care ne dorim să trăim, cum putem crește competitivitatea economică și calitatea vieții în mediile urbane din România.

Între 5 și 12 aprilie 2022 vor fi organizate nouă mese rotunde unde participanții vor interacționa, vor discuta despre provocările orașelor și vor afla despre soluții sustenabile concrete. Subiectele propuse sunt siguranța orașului, managementul crizei migranților, reconversie și revitalizare, planurile urbanistice zonale, colaborarea între autoritățile publice și mediul privat, managementul energetic, mobilitatea inteligentă și durabilă, turism, cultură, guvernanță digitală, economie circulară și finanțări europene.

În 12 aprilie, vor fi organizate două paneluri sub forma unui dialog. Primul se va concentra pe dezvoltarea durabilă a orașelor și al doilea va fi sub forma unei retrospectivă de zece ani, unde se va discuta atât despre istoria ultimilor ani cât și despre viitor. Speakerii vor fi Eugen Pănescu (arhitect), Marcel Ionescu-Heroiu (expert senion dezvoltare urbană), Raluca Munteanu (director dezvoltare Iulius), Tatian Diaconu (CEO Nhood Romania), Ioan Popa (primarul Municipiului Reșița), Alina Silaghi (director Agenția de Dezvoltare Locală Oradea), Rolf Heyer (profesor doctor), Mihai Danciu (arhitect și membru al Asociației pentru Dezvoltarea Teritorială Integrată Valea Jiului) și Allen Coliban (primarul Municipiului Brașov).

„Vom încerca sa aflăm de la invitații noștri ce am învățat și ce am reușit să implementăm în acești ani în care ne-am implicat activ în dezvoltarea sustenabilă a orașelor și regiunilor, am promovat exemple de bune practici în domeniul administrației publice, planificării urbane și sustenabilității. Alături de moderatorul panelului, la discuție vor participa invitați din varii domenii care au mai fost alături de noi în acești 10 ani la Cities of Tomorrow și care ne pot împărtăși acum din lunga lor experiență”, transmit organizatorii.

UrbanizeHub va participa la eveniment, prilej cu care vom prezenta analiza noastră despre cele mai recente evoluții ale Municipiului Reșița. Mai multe informații despre eveniment se pot găsi pe www.citiesoftomorrow.ro.
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.