home Cultură Urbană, Orașele Viitorului, Proiecte & Orașe, Tehnologie & Inovație, Transport Cum se construiește viitorul: incubarea soluțiilor pentru mobilitate urbană

Cum se construiește viitorul: incubarea soluțiilor pentru mobilitate urbană

 

Urban Movement Labs este primul parteneriat public – privat din Statele Unite ale Americii menit să accelereze inovația în mobilitate pentru rezidenții din Los Angeles. În cadrul parteneriatului accentul cade asupra agregării factorilor direct interesați de mobilitatea urbană, reunind experți, membrii ai sferei guvernamentale, mediul de business și comunitățile locale.

Primarul Eric Garcetti vrea ca orașul Los Angeles să devină capitala inovării în domeniul transporturilor pe plan mondial, un loc în care noile tehnologii sunt testate și integrate, iar comunitățile locale se preocupă constant de modul în care orașul va fi perceput în viitor.

„Rezidenții orașului nu așteaptă viitorul, ci îl ghidează; laboratoarele Urban Movement vor asigura poziția orașului ca și capitală a lumii în inovarea domeniului transporturilor, un loc în care noile tehnologii sunt conectate la viață, iar oamenii din fiecare comunitate ocupă un loc la masa discuțiilor, pentru a contura împreună perspectivele orașului nostru de mâine”, a declarat Eric Garcetti într-un discurs de la conferința CoMotion din Los Angeles.

Perspectivele Urban Movement Labs preîntâmpină nevoia de a asigura un viitor durabil, echitabil și accesibil prin implicarea partenerilor din sectorul public și privat, organizații non-profit, experți din sfera academică și rezidenți, pentru a proiecta și implementa soluții creative în fața provocărilor critice ale transportului local.

În primul an, programul va reuni comunitățile locale din Los Angeles pentru a mapa problemele majore ce afectează modul de deplasare al rezidenților și al celor 50 de milioane de vizitatori pe care anual orașul îi primește. Va fi de asemenea analizată conectivitatea regională și modul în care mijloacele de transport mai puțin utilizate pot fi mai bine valorificate.

Dincolo de strânsa colaborare cu rezidenții, Urban Movement Labs va fi concentrat în jurul a trei inițiative de bază:

  • The Ideas Accelerator: identificarea provocărilor actuale, patentarea soluțiilor, dezvoltarea de programe pilot pentru testarea ideilor pe străzile din Los Angeles;
  • The Economic and Workforce Development Initiative: dezvoltarea unui lanț de business și impulsionarea forței de muncă locale;
  • The Urban Proving Grounds Initiative: dezvoltarea unei rețele în fiecare cartier, unde soluțiile pot fi testate, evaluate, scalate și implementate.

Din momentul preluării portofoliului, primarul orașului Los Angeles a lansat BlueLA –  primul program național de ride-sharing bazat exclusiv pe utilizarea vehiculelor electrice și destinat comunităților cu venituri reduse; a demarat programul de micro-mobilitate Dockless – reglementarea și gestionarea bicicletelor și scuterelor în regim dockless; a partajat peste 1000 de biciclete în rețeaua de tranzit public prin programul Metro Bike Share și a pus în aplicare inițiativa de a investi 120 de miliarde de dolari în extinderea sistemului de tranzit feroviar, repararea străzilor și a autostrăzilor, precum și garantarea a 777 800 de locuri de muncă care să persiste în următorii 40 de ani.

Fondatorii programului sunt Biroul de Dezvoltare Economică din Los Angeles, Departamentul de Transport din LA, World Airports, Portul din LA, Avis Budget Group, L.A. Cleantech Incubator, Lyft, Verizon și Waymo.

Sursa: Smartcities Dive, lamayor.org

Cover Photo: LA.Curbed.com

 
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.