home Start-ups DeviceHub și Internet of Things (IoT)

DeviceHub și Internet of Things (IoT)

Startup-ul românesc DeviceHub.net se alineazǎ trendului și conceptului de “Internet of Things” (IoT), care definește o lume în care toate obiectele, fie cǎ e vorba de mașini, dispositive mobile, electrocasnice sau gadget-uri din propria casǎ sunt conectate între ele cu ajutorul internetului. Mai mult, ele ar putea fi de asemenea controlate si administrate în acest fel. DeviceHub este o companie româneascǎ a cǎrei echipǎ a fost acceptatǎ la programul de incubare Challenge Up!, organizat de Intel, Cisco și Telekom.

UPDATE: În iunie 2017, DeviceHub a câștigat prima fază a unui proiect cu premii de 2,5 milioane de euro, în cadrul programului de finanțare Orizont 2020 al Uniunii Europene. Echipa primește 50.000 euro pentru a se pregăti pentru faza a doua a competiției, în care vor concura pentru premiul în valoare de 2,5 milioane de euro.

Posibilitatea de a conecta dispozitivele casei la internet este o idee de viitor, care schimbǎ așteptǎrile oamenilor și ale companiilor. Startup-ul folosește o platformǎ dedicatǎ, oferind servicii de cloud pentru soluţii de tipul IoT, facând astfel obiectele de zi cu zi accessibile și controlabile prin intermediul online-ului. Obiectivul platformei este interconectarea tuturor elementelor și dispozitivelor, de la termostatele vechi și pânǎ la noile mașini de spǎlat. În acest moment, 99% din dispozitivele pe care le folosim nu sunt conectate încǎ la internet.

devicehub iot

Dorinţa oamenilor de a beneficia de un comfort  și o siguranţǎ sporite naște nevoia de procese tehnologice automatizate. De asemenea, mariile companii ar putea sǎ beneficieze de pe urma unei asemenea idei și sǎ înlocuiascǎ folosirea ineficientǎ a resurselor cu un mod “smart” de folosire a tehnologiei, acesta facilitând dezvoltarea.

Alte scopuri menţionate sunt economia energiei, creșterea eficienţei proceselor precum și a apratatelor industriale sau a celor din agriculturǎ. În fond, orice industrie sau aplicaţie din domeniul tehnologic poate beneficia de controlul și supervizarea aparatelor și proceselor prin intermediul unor conexiuni cu platforma de IoT DeviceHub.

Secţiunea About a website-ului DeviceHub oferǎ informaţii detaliate despre modul de funcţionare a procesului, precum și tutoriale pentru utilizatori, cu scopul montǎrii și folosirii unor plǎci de dezvoltare sau altor aparate cu conectivitate la internet. Platforma oferǎ mijloace atât de input cât și de output în lumea realǎ, prin mai multe tipuri de date, generate, la rândul lor, de mai multe tipuri de senzori. Astfel, input-ul este asigurat de date primite de la dispozitivele personale prin senzori de tip digital, analog, precum și senzori de mesaje și hǎrţi.

Foto: Cammy, DeviceHub

Surse: DeviceHub, StartupCafe, Inventeaza.ro


Sprijină UrbanizeHub!

Noi suntem UrbanizeHub România și tocmai am intrat în al 3-lea an de existență. Probabil ai auzit de noi deoarece încercăm să creăm o comunitate de oameni care influențează viitorul orașelor. Ne dorim să creștem cetățeni implicați și orașe SMART și sustenabile care să ofere o mai bună calitate a vieții.

Îți scriem acum pentru că tu ești cel care decide ce se întâmplă cu acel procent de 2% din impozitul pe venitul tău virat către stat. Până pe 15 martie, fie că ai avut în 2018 un venit din salarii, activități independente sau pensii, ai dreptul să direcționezi acești 2% pentru a susține proiectele pe care le derulăm.

Vreau să ajut


Citeste si:

PerfectKLIK-portalul către economia de acces Începutul secolului XXI a fost marcat de două elemente importante: populația mondială a trecut de șapte miliarde, iar tehnologia informației și a comu...
Pavegen transformă pașii în energie sustenabilă... Pavegen redefinește sustenabilitatea în mediul nostru, prin crearea unei tehnologii inovative pentru podele care va îmbunǎtǎţi conceptul de orașe SMAR...
Cafeaua – biocombustibil pentru transportul ... În încercările de a diminua efectele poluării și de găsi soluții sustenabile pentru reutilizarea deșeurilor alimentare, Londra apelează la o nouă surs...
Pedal, o soluție blockchain pentru un viitor suste... Cum ar fi să te plimbi cu bicicleta și să primești bani pentru asta? Cum ar fi ca toți cei care folosesc bicicletele ca mijloc de transport să fie rec...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *