home Start-ups DeviceHub și Internet of Things (IoT)

DeviceHub și Internet of Things (IoT)

Startup-ul românesc DeviceHub.net se alineazǎ trendului și conceptului de “Internet of Things” (IoT), care definește o lume în care toate obiectele, fie cǎ e vorba de mașini, dispositive mobile, electrocasnice sau gadget-uri din propria casǎ sunt conectate între ele cu ajutorul internetului. Mai mult, ele ar putea fi de asemenea controlate si administrate în acest fel. DeviceHub este o companie româneascǎ a cǎrei echipǎ a fost acceptatǎ la programul de incubare Challenge Up!, organizat de Intel, Cisco și Telekom.

UPDATE: În iunie 2017, DeviceHub a câștigat prima fază a unui proiect cu premii de 2,5 milioane de euro, în cadrul programului de finanțare Orizont 2020 al Uniunii Europene. Echipa primește 50.000 euro pentru a se pregăti pentru faza a doua a competiției, în care vor concura pentru premiul în valoare de 2,5 milioane de euro.

Posibilitatea de a conecta dispozitivele casei la internet este o idee de viitor, care schimbǎ așteptǎrile oamenilor și ale companiilor. Startup-ul folosește o platformǎ dedicatǎ, oferind servicii de cloud pentru soluţii de tipul IoT, facând astfel obiectele de zi cu zi accessibile și controlabile prin intermediul online-ului. Obiectivul platformei este interconectarea tuturor elementelor și dispozitivelor, de la termostatele vechi și pânǎ la noile mașini de spǎlat. În acest moment, 99% din dispozitivele pe care le folosim nu sunt conectate încǎ la internet.

devicehub iot

Dorinţa oamenilor de a beneficia de un comfort  și o siguranţǎ sporite naște nevoia de procese tehnologice automatizate. De asemenea, mariile companii ar putea sǎ beneficieze de pe urma unei asemenea idei și sǎ înlocuiascǎ folosirea ineficientǎ a resurselor cu un mod “smart” de folosire a tehnologiei, acesta facilitând dezvoltarea.

Alte scopuri menţionate sunt economia energiei, creșterea eficienţei proceselor precum și a apratatelor industriale sau a celor din agriculturǎ. În fond, orice industrie sau aplicaţie din domeniul tehnologic poate beneficia de controlul și supervizarea aparatelor și proceselor prin intermediul unor conexiuni cu platforma de IoT DeviceHub.

Secţiunea About a website-ului DeviceHub oferǎ informaţii detaliate despre modul de funcţionare a procesului, precum și tutoriale pentru utilizatori, cu scopul montǎrii și folosirii unor plǎci de dezvoltare sau altor aparate cu conectivitate la internet. Platforma oferǎ mijloace atât de input cât și de output în lumea realǎ, prin mai multe tipuri de date, generate, la rândul lor, de mai multe tipuri de senzori. Astfel, input-ul este asigurat de date primite de la dispozitivele personale prin senzori de tip digital, analog, precum și senzori de mesaje și hǎrţi.

Foto: Cammy, DeviceHub

Surse: DeviceHub, StartupCafe, Inventeaza.ro
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.