home Arhitectură & Design, Start-ups Kasita: Apartamentul deștept, ieftin și mobil

Kasita: Apartamentul deștept, ieftin și mobil

Un proiect lansat în Austin, SUA, a creat un prototip al unei micro-locuinţe prefabricate, potrivitǎ oricǎrui spaţiu. Acest start-up numit Kasita, denumire adaptatǎ de la termenul spaniol pentru „casǎ micǎ”, a fost lansat de un profesor-antreprenor nevoit, la un moment dat, sǎ locuiascǎ într-un tomberon. Structura mobilǎ este, de fapt, o formǎ rectilinie îmbrǎcatǎ în metal și sticlǎ, cu o parte prezentând o cutie susţinutǎ și emailatǎ.

Dupǎ ce a vǎzut spaţii goale enorme în centre moarte ale unor zone ce ar trebui sǎ reprezinte unul din cele mai puternice segmente din economia ţǎrii americane, Wilson este sigur de proiectul sǎu.

Aceastǎ capsulǎ locuibilǎ și portabilǎ de 30 de metri pǎtraţi ar urma sǎ redefineascǎ conceptul fundamental al pieţei imobiliare atât pentru noua generaţie cât și pentru cei a cǎror copii sunt plecaţi, sau pentru acel tip de oameni mobili și creativi în cǎutarea schimbǎrii ipotecii de 30 de ani cu mai multǎ mobilitate, simplitate și independenţǎ financiarǎ.

Pe lângǎ faptul cǎ poate fi asamblatǎ în mai puţin de o sǎptǎmânǎ, fiecare astfel de locuinţǎ se poate potrivi în diferite „rasteluri”.

Proprietarii cu un stil de viaţǎ mobil pot contacta firma pentru a li se livra capsula într-o locaţie nouǎ, folosing o macara și o remorcǎ. Odatǎ instalatǎ, locuinţa poate fi legatǎ la sistemul de utilitǎţi datoritǎ unei tehnologii speciale de cuplare. Compania afirmǎ că astfel, utilitǎţile sunt distribuite prin fiecare rastel cǎtre fiecare Kasita în parte.

Apartamentul este, de asemenea, o locuință inteligentă – poate primi proprietarul ajustând temperatura, luminozitatea și poate chiar porni muzica preferatǎ. Mai mult, ea dispune de comenzi vocale, ceea ce îți permite să te relaxezi mai mult.

Compania are momentan scopul de a construi prima serie de Kasitas pânǎ anul viitor, disponibile în centrul orașului Austin, Texas, disponibile la jumǎtate din preţul pieţei (datoritǎ parteneriatelor locale – preţul ajungând la $600 pentru o garsonierǎ). Începând cu anul 2017, se dorește punerea la dispoziţie a locuinţelor Kasita în alte 10 orașe.

Surse și FotoForbesHuffington Post CanadaDeezen

 
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.