În încercările de a diminua efectele poluării și de găsi soluții sustenabile pentru reutilizarea deșeurilor alimentare, Londra apelează la o nouă sursă de alimentare pentru transportul urban: biocombustibilul pe bază de cafea. Un parteneriat format între autoritatea londoneză de transport și 3 companii de profil a dat naștere unui nou concept, dezvoltat de la premisa …
UrbanWINS este un proiect finanțat prin Programul de Cercetare și Inovare – Orizont 2020 și vizează elaborarea și testarea metodelor de proiectare și implementare a planurilor strategice eco-inovatoare, pentru prevenirea și gestionarea deșeurilor, în 8 orașe pilot: București – România, Cremona, Albano Laziale, Pomezia, Torino – Italia, Manresa & Sabadell – Spania și Leiria – …
Anual se produc în toată lumea 4 miliarde de tone de mâncare, însă aproape o treime din această cantitate nu ajunge să fie consumată niciodată. Prin comparație, ar fi nevoie de un teren arabil de mărimea Mexicului pentru a putea produce toate alimentele care ajung an de an la groapa de gunoi la nivel …
Fie că au ca obiectiv creșterea nivelului de reciclare sau reducerea mizeriei de pe străzi, autoritățile nu vor putea niciodată să își îndeplinească aceste scopuri fără să existe o schimbare fundamentală în gândirea și comportamentul cetățenilor, conform experților în managementul deșeurilor adunați la CleanEnviro Summit în Singapore. Aceștia au arătat trei moduri în care orașele …