home Evenimente, Managementul deșeurilor Urban Talks | Cetǎţeni eco pentru orașe inteligente: Cum putem diminua cantitatea de deșeuri electronice prin educaţie

Urban Talks | Cetǎţeni eco pentru orașe inteligente: Cum putem diminua cantitatea de deșeuri electronice prin educaţie

Andreea Idriceanu Calev, Communication Manager al RoRec, a vorbit în cadrul Cluj Innovation Days despre cantitatea incredibilǎ de deșeuri electronice care sufocǎ planeta, dar și despre cum putem reduce aceastǎ mǎsurǎ prin educaţie și perseverenţǎ.

Cu toţii suntem din ce în ce mai dependenţi de dispozitivele noastre electronice și de alte aparate pe care le folosim în casǎ, însă tindem sǎ ignorǎm faptul cǎ le schimbǎm constant. Cu alte cuvinte, cumpǎrǎm mereu dispozitive și aparate noi și le aruncǎm pe cele vechi, fǎrǎ sǎ luǎm în calcul impactul acţiunilor noastre.

Se estimeazǎ cǎ în lume vor exista peste 22 de miliarde de dispozitive electronice conectate la internet pânǎ în 2020 și cǎ în momentul de faţǎ fiecare gospodǎrie deţine în jur de 20-25 de aparate electrice. Datoritǎ dezvoltǎrii tehnologiei Internet of Things, tot mai multe obiecte uzuale din casele noastre se vor transforma în asemenea dispozitive.

Toate acestea au însǎ un anumit ciclu al vieţii, iar când ele nu mai funcţioneazǎ bine, oamenii tind sǎ le arunce la gunoi fǎrǎ sǎ ţină cont de impactul asupra mediului. Cine urmeazǎ sǎ se descurce cu o asemenea cantitate de deșeuri?

Pentru a arǎta cǎ fiecare dintre noi este o parte din soluţie, RoRec a creat “Patrula de Reciclare”, care implicǎ elevi din peste o mie de școli și grǎdiniţe pentru a strânge deșeul electronic. Acești copii au devenit, ca rezultat, ambasadori ai mediului înconjurǎtor, dar scopul ultim al iniţiativei constǎ în educarea familiilor și a comunitǎţilor în sine, sporind și îmbunǎtǎţind incluziunea.

Vizionaţi discursul Andreei de la Urban Talks aici:
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.