home Politici Urbane & Guvernanță Prioritățile cetățenilor din orașele românești. Barometrul Urban, ajutor pentru noii primari

Prioritățile cetățenilor din orașele românești. Barometrul Urban, ajutor pentru noii primari

Mesajul nostru pentru Primarii Aleși:

Alegerile locale s-au terminat, unii dintre dumneavoastră ați fost reconfirmați, mulți dintre dumneavoastră sunteți la primul efort. Votul cetățenilor, care au ieșit în număr mare la vot, în ciuda pandemiei în floare, vă obligă să luați măsuri rapide pentru a răspunde așteptărilor lor.

În ajutorul dumneavoastră vine primul Barometru Urban al României, elaborat în cadrul proiectului de pregătire al Politicii Urbane a României. Pentru a nu vă irosi timpul (știm că este prețios), includem mai jos principalele priorități ale cetățenilor orașelor românești:

👉serviciile de sănătate (39%)

👉poluarea aerului (32%)

👉infrastructura rutieră (29%)

Barometrul Urban discută însă în detaliu și nevoile cetățenilor în ceea ce privește transportul public, spațiile verzi sau siguranța publică. Mai multe detalii le găsiți în Barometru, disponibil aici: https://citadini.ro/

Sperăm ca acest document să fie una din primele dumneavoastră lecturi în scaunul de primar – indiferent dacă ocupați acest scaun pentru prima dată în viață sau nu. Merită timpul investit, căci vă puteți calibra programul de guvernare în funcție de nevoile efective ale oamenilor.

Echipa UrbanizeHub vă dorește mult spor, viziune, proiecte frumoase, și implicarea cetățenilor și actorilor locali în viitorul urbei pe care o conduceți!
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.