home Orașele Viitorului, Proiecte & Orașe, Video Proiectul Sharing Cities – gândire globală, acțiune locală

Proiectul Sharing Cities – gândire globală, acțiune locală

Proiectul Sharing Cities este o platformă pentru o mai bună abordare comună a scopului de a face orașele inteligente o realitate. Prin încurajarea colaborării internaționale între industrii și orașe, projectul încearcă să dezvolte soluții inteligente accesibile pentru orașe. Rezultatul va fi integrarea soluțiilor comerciale cu un potențial mare pe piață.

Districtele  demonstrative în orașele ‘far’ Lisabona, Londra și Milano vor implementa soluții digitale urbane replicabile și modele de colaborare. Aceste zone vor adapta clădirile, vor introduce servicii de mobilitate electrice, vor instala sisteme pentru administrarea energiei, stâlpi de iluminat inteligenți și o platformă urbană de sharing care se va conecta cu cetățenii.

Orașele ‘pereche’ Bordeaux, Burgas și Varșovia vor participa la dezvoltarea, validarea sau implementarea acestor modele.

Proiectul va servi drept bază de testare pentru noi modele de business digital, ceea ce va face ca orașele, industriile și cetățenii să poată colabora fără a tine cont de granițele geografice sau culturale.

Atenția va fi îndreptată către următoarele măsuri: schimbarea atitudinilor privind consumul de energie prin măsuri de eficientizare și conservare; implementarea și testarea soluțiilor sustenabile de e-mobilitate; reducerea emisiilor poluante pentru aer și apă; creșterea ofertei de locuințe sociale accesibile prin noi construcții și adaptarea celor existente.

Prin aceste măsuri, proiectul va atinge cele 10 obiective:

  1. Evaluarea cererii și dispunerea soluțiilor inteligente
  2. Livrarea de modele inovatoare comune și replicabile
  3. Atragerea investițiilor externe
  4. Accelerarea adoptării soluțiilor pentru orașe inteligente
  5. Proiecte pilot pentru districte eficiente din punct de vedere al consumului de energie
  6. Orientarea permanentă a gândirii către surse locale de energie regenerabilă
  7. Promovarea unor noi modele de e-mobilitate
  8. Formarea de conexiuni de succes cu cetățenii
  9. Exploatarea la maxim a datelor despre orașe
  10. Cultivarea inovării la nivel local, crearea de noi afaceri și locuri de muncă

Aceste planuri ambițioase ridică și întrebări, cum ar fi: pot cele șase orașe să ajungă la aceste performanțe în cinci ani? Ca de obicei, progresul nu are loc automat. Însă aceste șase orașe au cele mai bune șanse de a reuși, atâta timp cât învață să lucreze împreună.

Sursa și foto: CityMetric, Sharing Cities


Sprijină UrbanizeHub!

Noi suntem UrbanizeHub România și tocmai am intrat în al 3-lea an de existență. Probabil ai auzit de noi deoarece încercăm să creăm o comunitate de oameni care influențează viitorul orașelor. Ne dorim să creștem cetățeni implicați și orașe SMART și sustenabile care să ofere o mai bună calitate a vieții.

Îți scriem acum pentru că tu ești cel care decide ce se întâmplă cu acel procent de 2% din impozitul pe venitul tău virat către stat. Până pe 15 martie, fie că ai avut în 2018 un venit din salarii, activități independente sau pensii, ai dreptul să direcționezi acești 2% pentru a susține proiectele pe care le derulăm.

Vreau să ajut


Citeste si:

Timișoara devine creativă: Proiectul FABER pentru ... La începutul acestui an, un grup de 13 timișoreni au decis să își unească forțele, competențele și resursele financiare pentru a construi un nou proie...
Proiecte SMART pentru Cluj, Oradea și Timișoara Proiectele pentru dezvoltarea urbană integrată sunt tot mai prezente în orașele din vestul României. Actorii locali din Cluj-Napoca, Oradea și Timișoa...
Cele mai Sexy Orașe din România Dacă ați dat click și ați ajuns aici, vă promitem că nu este articol de tip “click-bait”. Pentru a arăta că vă respectăm timpul și răbdarea, vă dăm di...
Ce s-a discutat la Urban Talks Timișoara 2018 Cea de-a treia ediție a Urban Talks a avut loc la Timișoara la sfârșitul lunii septembrie 2018. La fel ca edițiile precedente, evenimentul a adus în p...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *