În luna octombrie, o parte din echipa UrbanizeHub a ajuns la Craiova, unde a amenajat și revitalizat campusul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității din Craiova cu ajutorul comunității de studenți, profesori și voluntari. Aproape 18.000 de tineri trec săptămânal prin campusul de pe strada Brestei 146, iar acum experiența și timpul petrecut …
Un concurs inedit stă la baza unui proiect inovator care stimulează colaborarea între public, privat și comunitate. Principiile Noului Bauhaus European (NEB) stau la baza acestui proiect. În România este o premieră ca un dezvoltator privat să aplice principiile NEB într-o investiție. Despre ce este vorba? Situate în inima Bucureștiului, cartierele din jurul lacurilor Tei …
În 2021, 88% dintre cetățenii români, cu 11 puncte peste media europeană, considerau că viața lor de zi cu zi este afectată de schimbările climatice, potrivit sondajului realizat de Banca Europeană de Investiții. Prin urmare, câți la sută știu că orașele românești lucrează să ofere soluții la aceste probleme? Cluj-Napoca este unul dintre cele zece …
România este prima țară care a atins deja ținta intermediară setată de Pactul Verde European de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990 (sprijinită prin pachetul ‘Fit for 55’). Mai mult, cantitatea netă a emisiilor pe cap de locuitor era …
Proiectul „Towards Climate-Neutral and Smart Cities through Mutual Learning, Engagement and Capacity-Building” reprezintă un pas crucial în transformarea orașelor din România către un viitor mai verde și inteligent. UrbanizeHub, împreună cu UEFISCDI și Ordinul Arhitecților din România, joacă un rol esențial în coordonarea acestui proiect ambițios, care se aliniază cu misiunea europeană „100 Green Cities”. …
Anul nou a început cu vești bune pentru România. Conform unui chestionar elaborat și implementate de EuroStat, România se află pe locul 2 în UE (după Austria, și la egalitate cu Finlanda și Polonia) în ceea ce privește satisfacția oamenilor cu viața lor de zi cu zi. De asemenea, Clujul se află în top 10 …
În ritmul viu dar atât de alert al vieții urbane moderne, conceptul de oraș fericit devine din ce în ce mai esențial și aspirațional, nu doar la nivel global, ci și pentru orașele din România. Orașul fericit nu se rezumă la un simplu spațiu construit; el este un ecosistem urban care evoluează în concordanță cu …
Într-o epocă dominată de schimbări climatice, discuțiile despre importanța biodiversității în consolidarea rezilienței orașelor câștigă tot mai mult teren. Cum pot flora și fauna contribui la adaptarea la noile condiții climatice și la consolidarea sustenabilității în mediul urban? Ideea originară a unui oraș grădină a fost acela de a creea un echilibru între beneficiile orașelor …
La nivel global, zonele urbane consumă mai mult de 65% din energia mondială și generează peste 70% din emisiile de CO2. În lumina unei dezvoltări urbane în continuă schimbare, conceptul „Orașe pentru Oameni” se impune ca o viziune progresistă asupra transformării spațiilor urbane. În context european, această idee devine tot mai relevantă, subliniind necesitatea ca …
Handbookul Bring Nature Home împărtășește din experiența UrbanizeHub în implementarea proiectului de regenerare urbană de la Iași, de la primii pași prin care comunitatea a fost implicată în co-designul spațiului până la crearea spațiului din cartierul Alexandru cel Bun. Ne-am dorit să vorbim despre oportunitățile, provocările și obstacolele întâmpinate pentru ca acest tip de inițiativă …