home Evenimente Ce se întâmplă la a treia ediție de Urban Talks?

Ce se întâmplă la a treia ediție de Urban Talks?

Ce facem noi pentru orașul în care trăim? Cum ai vrea să arate orașul tău și ce poți face tu pentru el? Cum colaborăm mai bine și ce soluții sunt?

La aceste întrebări se vor căuta răspunsuri pe 28 septembrie, la Timișoara, când are loc Urban Talks, un proiect românesc ce își propune să modeleze viitorul orașelor.

Când vorbim despre viitorul orașelor, ne gândim mereu la tehnologie, la orașe „smart”. Dar credem că un oraș trebuie să fie mult mai mult decât bine tehnologizat. Trebuie să fie un oraș sustenabil, un oraș creativ, un oraș în care să îți dorești să locuiești. Cum construim aceste orașe? Pentru asta am creat Urban Talks, din câte știm noi un proiect unic în Europa” spune Grațian Mihăilescu, inițiatorul proiectului și fondator UrbanizeHub.

Urban Talks este singurul eveniment din România (și probabil Europa) care discută despre viitorul orașelor dincolo de conceptul de „Smart City”, cu 15 speakeri din 6 ţări. De menționat că iar 50% din încasările din bilete vor fi donate pentru implementarea unui proiect ce își propune găsirea de soluții pentru reamenajarea malului Bega.

Proiectul vine în contextul în care până în 2050 mai bine de 68% din populația lumii va locui în orașe. În plus, în toată Europa și în special în România au avut loc proteste și a crescut gradul de nemulțumire al cetățenilor față de modul în care sunt guvernați. Însă au fost propuse puține soluții.

De aceea, scopul proiectului este de a găsi soluții comune, soluții care implică administrația locală, mediul de afaceri și, cel mai important, cetățenii. Totul pentru a avea un oraș care să crească smart și sustenabil, având comunități locale active și colaborative.

Programul conferinței include:

  • O masă rotundă cu primari din Timișoara, Oradea și Arad;
  • Vorbitori de la Banca Mondială și Comisia Europeană;
  • Experți internaționali din Olanda, Suedia și Finlanda;
  • 2 panel-uri pentru participanți: lideri ai administrației publice și mediul de business;
  • 3 direcții ale discuțiilor: Orașe SMART, Orașe Sustenabile și Orașe Creative;

În plus, un alt element distinctiv al proiectului îl reprezintă lansarea unei provocări ce are ca scop găsirea unor soluții pentru reamenajarea malului râului Bega și redarea acestuia către cetățeni.

Evenimentul este destinat tuturor celor care și doresc să se implice în dezvoltarea orașelor lor: membri ai administrației publice, lideri de business, membri ai unor organizații civice.

Aceștia vor putea învăța din studii de caz internaționale, se vor putea conecta și vor lucra împreună pentru a găsi soluții la probleme cu care ne confruntăm cu toții.

Cei care vor să participe la proiect se pot înscrie pe site-ul evenimentului: http://urban-talks.com/

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la 0726 925 819 sau office@urbanizehub.com

 
Alăturându-te comunității de urbanizeri, primești acces gratuit la 2 rapoarte UrbanizeHub.

Te vom ține informat în legătură cu cele mai noi idei, proiecte și opinii despre orașele viitorului și dezvoltarea urbană durabilă.
Trimițând acest formular sunteți de acord cu Politica de confidențialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 6 =

Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.
Holler Box