home Energie Regenerabilă, Orașe Verzi Vancouver: orașul regenerabil

Vancouver: orașul regenerabil

Obiectivul orașului Vancouver pentru 2050 este să obțină 100% din nevoile sale de energie din surse regenerabile. Au un plan ambițios și realizabil pe 35 de ani – Strategia pentru un Oraș Regenerabil. „Putem accelera schimbarea fiind lideri în utilizarea de energie regenerabilă în operațiunile noastre”, spun experții din Vancouver.

Realizarea obiectivelor din Planul de Acțiune pentru cel mai Verde Oraș nu va implica doar acțiunile guvernului. Va fi nevoie de cooperare și participare din partea tuturor rezidenților din Vancouver, dar și din partea companiilor. Autoritățile au ințeles însă că, dacă vor dori să-i facă pe cetățeni să își reducă nivelul de consum de energie și să reușească să își atingă țelurile planificate, trebuie să se țină de cuvânt în ceea ce privește operațiunile și infrastructura orașului.

Vancouver a fost fondat în 1886 și de atunci s-a transformat într-un oraș de talie mondială care acum folosește peste 59 de miliioane de gigajouli (GJ) de energie în fiecare an – suficient pentru a parcurge distanța până la Lună de 6,500 de ori – și în consecință emite 2.8 milioane de tone de dioxid de carbon. Pentru a îmbunătăți calitatea vieții pentru toată lumea, orașul va fi transformat prin obținerea energiei din 100% surse regenerabile.

Țintele principale sunt clădirile, transportul și oportunitățile de economie sustenabilă. Strategia are la bază o serie de alte planuri care sunt deja în funcțiune, cum ar fi Planul de Acțiune pentru cel mai Verde Oraș 2020, Transport 2040, Strategia de Acțiune Economică pentru Vancouver și Strategia Orașului Sănătos.

Obiectivul 1: Obținerea a 100% din energia folosită în Vancouver din surse regenerabile până în 2050;

Obiectivul 2: Reducerea emisiilor de gaze de seră cu cel puțin 80% față de nivelul din 2007 până în 2050.

Vancouver oras regenerabil

Cel mai Verde Oraș este o inițiativă curajoasă pentru a lua măsuri împotriva problemelor de mediu din Vancouver. Fiind cunoscut precum unul dintre orașele cu cea mai mare calitate a vieții din lume, amprenta lui ecologică este încă de 3 ori mai mare decât poate planeta să susțină. „Deciziile pe care le luăm în fiecare zi în legătură cu modul în care ne deplasăm, ce cumpărăm și cum aruncăm deșeurile ne fac să folosim mult mai mult decât ar trebui din resursele planetei”, spune un expert în dezvoltare sustenabilă din Vancouver.

Pentru mai multe informații despre documentele menționate mai sus, puteți accesa Strategia Orașului Regenerabil și documentul legislativ.


Sprijină UrbanizeHub!

Noi suntem UrbanizeHub România și tocmai am intrat în al 3-lea an de existență. Probabil ai auzit de noi deoarece încercăm să creăm o comunitate de oameni care influențează viitorul orașelor. Ne dorim să creștem cetățeni implicați și orașe SMART și sustenabile care să ofere o mai bună calitate a vieții.

Îți scriem acum pentru că tu ești cel care decide ce se întâmplă cu acel procent de 2% din impozitul pe venitul tău virat către stat. Până pe 15 martie, fie că ai avut în 2018 un venit din salarii, activități independente sau pensii, ai dreptul să direcționezi acești 2% pentru a susține proiectele pe care le derulăm.

Vreau să ajut


Citeste si:

Timișoara dă trendul în transportul urban: inovato... Timișoara este un oraș aflat într-o creștere remarcabilǎ din mai multe puncte de vedere. Sustenabilitatea și multitudinea proiectelor în acest sens un...
Ljubljana – Capitala Europeană Verde în 2016... Ljubljana, câștigătoare a titlului de Capitală Verde a Europei în 2016, este un oraș care te va surprinde. Este unic - deși foarte mic, este foarte pr...
Primul marș din România al mașinilor ECO Cum ar fi dacă Bucureștiul ar avea mai multe mașini ECO? Sâmbătă, 8 septembrie, un eveniment unic pentru România va promova folosirea mașinilor ECO și...
Cum reușim să facem tranziția spre un oraș mai dur... Un concurs și un eveniment care promovează conceptul de oraș durabil. La întrebarea din titlu va încerca să se răspundă pe 14, 15 și 16 Martie la Cluj...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *