home Evenimente, Politici Urbane & Guvernanță UHub la conferinţa UE „Investing in Europe“

UHub la conferinţa UE „Investing in Europe“

UHub a fost present ieri la remarcabila conferinţǎ “Investing in Europe: building a coalition of smart cities & regions towards a Third Industrial Revolution”, gǎzduitǎ de Comitetul European al Regiunilor. Seminarul a fost condus de Maroš Šefčovič, vice-președinte al Comisiei Europene și Markku Markkula, președintele Comitetului European al Regiunilor – alǎturi de Jeremy Rifkin, președinte al “Foundation on Economic Trends”.

Principalul mesaj al seminarului a fost unul de cooperare. Orașe și regiuni au fost încurajate sǎ coopereze în continuare pentru a atenua gaura de investiţii. În plus, prin asigurarea faptului cǎ fondurile UE merg la proiecte care ajutǎ orașele și regiunile sǎ se confunte cu provocǎrile pe care le întâlnesc, întreaga Uniune Europeanǎ poate fi impinsǎ cǎtre ceea ce Jeremy Rifkin numește A Treia Revoluţie Industrialǎ.

Președintele Markkula a evidenţiat importanţa astupǎrii golului de investiţii, prin direcţionarea fondurilor UE și a investiţiilor private cǎtre inovaţie, tehnologii noi și industrii noi. Fiecare oraș și regiune din cadrul uniunii trebuie sǎ împǎrtǎșeascǎ aceastǎ responsabilitate prin dezvoltarea unor strategii deștepte proprii, cooperând, lucrând cu sectorul privat și folosing toate fondurile disponibile pentru a clǎdi un viitor mai bun.

smart cities regions investing europe coalition technology mobility

Seminarul a oferit o platformǎ pentru lideri locali și regionali, de la primari ai orașelor în dezvoltare pânǎ la miniștri ai economiei, oferind oportunitatea de a-și împǎrtǎși strategiile de mobilizare a sectorului public, a societǎţii civile, a patronilor și a academiei în scopul transformǎrii propriilor jurisdicţii într-o societate și o economie deștepte. Rifkin este de pǎrere cǎ Uniunea Europeanǎ se aflǎ pe drumul cel bun și afirmǎ cǎ iniţiativa Smart Europe marcheazǎ urmǎtoarea etapǎ în parcursul European cǎtre o piaţǎ continentalǎ unicǎ și integratǎ.

În ciuda faptului cǎ soluţiile prezentate au fost specifice anumitor particularitǎţi regionale și provocǎrilor cu care se confruntǎ, firul comun care le unește pe toate este spiritul inovativ și creativitatea. Dedicarea liderilor locali și regionali în reducerea consumului de energie, investirea în inovaţie și în digitalizarea economiei a produs locuri de muncǎ și beneficii pentru mediul înconjurǎtor. Cu toate acestea, mai mult accent trebuie pus pe reforme la nivel de uniune, bazate pe tehnologii de exploatare îmbunǎtǎţite și pe accesarea fondurilor europene disponibile pentru dezvoltare localǎ și regionalǎ.

Mai jos puteţi arunca o primire la acest seminar, datoritǎ livestream-ului de pe pagina noastrǎ de Facebook.

SurseCor NewsCoR Events

Foto: Cities Today

 

Citește despre toate evenimentele la care UHub a fost prezent. 


Sprijină UrbanizeHub!

Noi suntem UrbanizeHub România și tocmai am intrat în al 3-lea an de existență. Probabil ai auzit de noi deoarece încercăm să creăm o comunitate de oameni care influențează viitorul orașelor. Ne dorim să creștem cetățeni implicați și orașe SMART și sustenabile care să ofere o mai bună calitate a vieții.

Îți scriem acum pentru că tu ești cel care decide ce se întâmplă cu acel procent de 2% din impozitul pe venitul tău virat către stat. Până pe 15 martie, fie că ai avut în 2018 un venit din salarii, activități independente sau pensii, ai dreptul să direcționezi acești 2% pentru a susține proiectele pe care le derulăm.

Vreau să ajut


Citeste si:

Axa BBC (Brașov – București – Constanț... In cadrul evenimentului Urban Talks de la Timișoara a fost anunțată înființarea Alianței Orașelor din Vest,  o colaborare între Timișoara, Arad, Cluj ...
Promisiunea verde pentru finanțarea orașelor suste... Sustainalytics este un jucător global major pe piața obligațiunilor verzi, susținând municipalitățile, guvernele și companiile multinaționale în demer...
Vino la evenimentul toamnei din Banat! UrbanizeHub România și KeepItSimple organizează împreună un eveniment internațional format dintr-o Conferință și un Hackathon de Inovare pe două mari ...
Adoptarea revoluției metropolitane Oamenii nǎscuţi cǎtre finalul secolului trecut voteazǎ pentru comunitǎţi urbane unde pot trǎi, munci și unde se pot juca. Existǎ o schimbare în felul ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *