home Evenimente, Politici Urbane & Guvernanță UHub la conferinţa UE „Investing in Europe“

UHub la conferinţa UE „Investing in Europe“

UHub a fost present ieri la remarcabila conferinţǎ “Investing in Europe: building a coalition of smart cities & regions towards a Third Industrial Revolution”, gǎzduitǎ de Comitetul European al Regiunilor. Seminarul a fost condus de Maroš Šefčovič, vice-președinte al Comisiei Europene și Markku Markkula, președintele Comitetului European al Regiunilor – alǎturi de Jeremy Rifkin, președinte al “Foundation on Economic Trends”.

Principalul mesaj al seminarului a fost unul de cooperare. Orașe și regiuni au fost încurajate sǎ coopereze în continuare pentru a atenua gaura de investiţii. În plus, prin asigurarea faptului cǎ fondurile UE merg la proiecte care ajutǎ orașele și regiunile sǎ se confunte cu provocǎrile pe care le întâlnesc, întreaga Uniune Europeanǎ poate fi impinsǎ cǎtre ceea ce Jeremy Rifkin numește A Treia Revoluţie Industrialǎ.

Președintele Markkula a evidenţiat importanţa astupǎrii golului de investiţii, prin direcţionarea fondurilor UE și a investiţiilor private cǎtre inovaţie, tehnologii noi și industrii noi. Fiecare oraș și regiune din cadrul uniunii trebuie sǎ împǎrtǎșeascǎ aceastǎ responsabilitate prin dezvoltarea unor strategii deștepte proprii, cooperând, lucrând cu sectorul privat și folosing toate fondurile disponibile pentru a clǎdi un viitor mai bun.

smart cities regions investing europe coalition technology mobility

Seminarul a oferit o platformǎ pentru lideri locali și regionali, de la primari ai orașelor în dezvoltare pânǎ la miniștri ai economiei, oferind oportunitatea de a-și împǎrtǎși strategiile de mobilizare a sectorului public, a societǎţii civile, a patronilor și a academiei în scopul transformǎrii propriilor jurisdicţii într-o societate și o economie deștepte. Rifkin este de pǎrere cǎ Uniunea Europeanǎ se aflǎ pe drumul cel bun și afirmǎ cǎ iniţiativa Smart Europe marcheazǎ urmǎtoarea etapǎ în parcursul European cǎtre o piaţǎ continentalǎ unicǎ și integratǎ.

În ciuda faptului cǎ soluţiile prezentate au fost specifice anumitor particularitǎţi regionale și provocǎrilor cu care se confruntǎ, firul comun care le unește pe toate este spiritul inovativ și creativitatea. Dedicarea liderilor locali și regionali în reducerea consumului de energie, investirea în inovaţie și în digitalizarea economiei a produs locuri de muncǎ și beneficii pentru mediul înconjurǎtor. Cu toate acestea, mai mult accent trebuie pus pe reforme la nivel de uniune, bazate pe tehnologii de exploatare îmbunǎtǎţite și pe accesarea fondurilor europene disponibile pentru dezvoltare localǎ și regionalǎ.

Mai jos puteţi arunca o primire la acest seminar, datoritǎ livestream-ului de pe pagina noastrǎ de Facebook.

SurseCor NewsCoR Events

Foto: Cities Today

 

Citește despre toate evenimentele la care UHub a fost prezent. 
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.