home Energie Regenerabilă, Orașele Viitorului, Tehnologie & Inovație AirQon îmbunătățește calitatea aerului folosind bateriile mașinilor electrice

AirQon îmbunătățește calitatea aerului folosind bateriile mașinilor electrice

Orașul Breda (Olanda) este un adevărat hub al festivalurilor și din această cauză are numeroase surse de emisie. Anual, aproape 200 de evenimente își pun amprenta ecologică, în special asupra calității aerului din oraș, deoarece sunt alimentate în mare parte prin generatoare pe motorină. Se estimează că anual se folosesc 180.000 de litri de motorină, care emit 0,6 tone de PM10 și 4,7 tone de NOx.

Cele mai mari festivaluri (aproximativ 10%) vor avea bugetul disponibil pentru a înlocui generatoarele cu o sursă de alimentare mai durabilă, cum ar fi sistemele de baterii sau prizele fixe din spațiul public. Totuși, provocarea principală este de a face și evenimentele mai mici să fie durabile. Lipsa finanțării și utilizarea dispersată a spațiului public ne obligă să căutăm noi soluții. Inovația socială este cheia pentru a menține bugetele viabile din punct de vedere economic.

Soluția

Proiectul AirQon va aborda provocările tehnice și sociale pentru a înlocui generatoarele de motorină utilizate la festivaluri. Soluția principală este că vizitatorii își parchează vehiculul electric în spatele scenei unui eveniment și furnizează energie pentru a alimenta o intreagă scena sau mai multe frigidere cu băuturi cu bateriile lor.

Dezvoltatorii lucrează la o platformă digitală care să conecteze vizitatorii de la festivaluri, să asigure comunicarea între componentele hardware individuale și o să calculeze cantitatea totală de mașini necesare pentru a alimenta evenimentul.

AirQon este un proiect care abordează un punct orb în reglementările privind calitatea aerului. Generatoarele diesel au standarde de emisii limitate, ceea ce duce la cunoașterea limitată a emisiilor reale și a efectului în spațiul public. AirQon va oferi informații despre dispersie, opinia publică și sugestii cu privire la îmbunătățirea sau prevenirea utilizării generatoarelor diesel.

Rezultate așteptate

AirQon va perturba piața locală de furnizare a energiei bazată pe generatoare de energie pentru a alimenta evenimente din afara rețelei, printr-un sistem economic de stocare și furnizare a energiei bazat pe baterii de vehicule electrice (EV), eliminând astfel o sursă de poluare a aerului gravă și în creștere în Breda. 

Obiectivele strategice sunt:

  • construirea și gestionarea unei comunități de furnizori de energie care vor fi dispuși să alimenteze evenimente în aer liber cu energie durabilă.
  • sprijinirea organizatorilor de evenimente în tranziția la funcționarea bazată pe baterii EV prin demonstrarea beneficiilor economice, sociale și de mediu rezultate pe baza datelor exacte.
  • mobilizarea și angajarea utilizatorilor EV printr-o platformă online și scheme de stimulare benefice reciproc pentru furnizarea evenimentelor cu energie curată prin bateriile lor EV.
  • introducerea de noi sisteme de monitorizare a calității aerului, care reflectă și expuneri personale, sporind cunoștințele și conștientizarea calității aerului.
  • promovarea ecologizării evenimentelor și festivalurilor în aer liber și contribuirea la elaborarea politicilor noi la nivel de oraș privind calitatea aerului și durabilitate.

Festivalurile sunt importante pentru atractivitatea unui oraș, însă în același timp, tranziția energetică este importantă pentru calitatea vieții la scară globală. AirQon conectează ambele lumi prin obiective comune: comportament social cu un prag scăzut pentru ca oamenii să participe.

 

Sursa
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.