home Politici Urbane & Guvernanță, Proiecte & Orașe Berlin îngheață preturile chiriilor pentru următorii 5 ani

Berlin îngheață preturile chiriilor pentru următorii 5 ani

Berlin este unul dintre Huburile preferate de către antreprenori și artiști in ultimii ani, tocmai din cauza prețurilor mici de chirie la apartamente, in comparație cu alte capitale europene. 

Partidele aflate la conducere în Berlin au decis să îngheţe preţurile chiriilor pentru următorii 5 ani, într-o mutare radicală fără precedent prin care vor să combată creşterea necontrolată a preţurilor din marile oraşe şi să lovească în câştigurile marilor proprietari de apartamente, potrivit ZF, care citează Bloomberg.

Eforturile agresive făcute în capitala germană pentru a stăvili creşterile de preţuri pe chirii au atras atenţia în toate pieţele imobiliare care se confruntă cu acest fenomen, din Amsterdam şi până în New York.

Înţelegerea din Berlin dintre Social Democraţi, Verzi şi partidul Stânga deschide drumul pentru legislatorii oraşului să aprobe măsurile înainte de a le implementa în primul trimestru din 2020. Acordul final a fost conturat în timpul unei întâlniri de două zile ce a avut loc săptămâna trecută, după mai multe luni de discuţii. „Intrăm într-un teritoriu nou. Alţii vorbesc despre asta, dar noi chiar o facem”, spune Michael Mueller, primarul Berlinului.

Asta poate însemna o creștere a diversității și a inovării pentru un oraș ca si Berlin, care este deja cotat internațional destul de bine, in comparație cu Londra sau New York. Resursele umane calificate vor fi atrase de această decizie.

Sursă : ZF

Photo by Stefan Widua on Unsplash
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.