home Arhitectură & Design, Orașele Viitorului, Start-ups, Tehnologie & Inovație, Transport Start-up-uri cu soluții ingenioase pentru combaterea schimbărilor climatice

Start-up-uri cu soluții ingenioase pentru combaterea schimbărilor climatice

În cadrul celei de-a cincea ediție a Urban Talks, ce a avut loc la Timișoara la începutul lunii octombrie 2019, pe scenă au urcat echipele a două start-up-uri românești care oferă soluții locale pentru probleme globale și care au primit recent finanțare în cadrul inițiativei Climate KIC, o comunitate pentru cunoaștere și inovare (KIC), care militează pentru accelerarea tranziției către economia cu emisii de carbon zero.

Cele două start-up-uri care și-au prezentat ideile ingenioase la Urban Talks Timișoara sunt Reactive Boards și OUTofBOX, care au găsit soluții cool pentru problema traficului din orașe și, respectiv, pentru reducerea amprentei de carbon a clădirilor.

Reactive Boards – longboard electric 

Se poate să ne imaginăm că drumul către muncă ar putea fi unul distractiv? Ca să nu mai vorbim că acesta ar putea fi unul eco-friendly?

Reactive Boards Romania își propune să realizeze cele mai intuitive longboard-uri electrice de pe piață. Utilizarea Reactive Boards va revoluționa modul în care oamenii se vor deplasa prin oraș.

În fiecare an, numărul de mașini din orașe crește, iar acest lucru duce la mai multă poluare, timp mai mult petrecut în trafic și oameni foarte frustrați. Majoritatea oamenilor conduc singuri, așa că mașina este printre cele mai ineficiente moduri de a călători în oraș.

Utilizarea unui Reactive Board este mai verde, mai sănătoasă și, cel mai important, este FUN. El poate ajunge la o viteză de 25 km/h, iar o încărcare, ce durează aproximativ două ore, poate fi suficientă pentru parcurgerea a 30 km.

„Povestea Reactive Boards a început acum câțiva ani, când unuia dintre noi i s-a furat bicicleta. Atunci ne-am dat seama că în oraș este nevoie de un mijloc de transport care să asigure micro-mobilitatea, care să fie portabil, de mici dimensiuni, electric și care să ajute pe oricine să ajungă la serviciu repede, plin de energie și cu zâmbetul pe buze. De aceea dezvoltăm si producem longboarduri electrice. Atunci când treci cu unul dintre e-boardurile produse de noi pe lângă mașinile blocate în trafic, iți dai seama că aceasta este cea mai bună soluție de a ajunge departe, atât la propriu cât și la figurat. Suntem o echipă cu talente diverse, de la specialiști software, la experti în marketing, de la ingineri, la designeri, care punem pasiune și ne dedicăm la fiecare longboard electric pe care-l producem,” spun fondatorii start-up-ului.

OUT of BOX – spații modulare reinventate

OUT of BOX este dedicat clădirilor smart si verzi. Echipa include designeri, arhitecți și ingineri care lucrează în parteneriat cu constructorii modulari locali pentru a oferi spații modulare echipate cu tehnologii verzi.

Clădirile modulare neconvenționale sunt soluția lor pentru viitor. Modelul de business se ocupă de nevoia de spații neconvenționale, prin furnizarea de case modulare de dimensiuni mici, birouri sau săli de expoziții mobile pentru comunități care folosesc tehnologii ecologice.

OUT of BOX este un proiect al Echipei de proiectare, dezvoltat multidisciplinar printr-o metodă „design and build”, împreună cu cei de la Sodacma.

Spațiul astfel proiectat poate fi livrat pentru diverse utilizări, cum ar fi: home office, tiny house, bungalow, bar sau orice altă funcție ce se poate încadra în aproximativ 14 mp.

Modulul folosește energie solară, reutilizează resurse, este mobil și se integrează responsabil în mediul natural.

De asemenea, modulul low-cost al celor de la OUT of BOX poate avea și rol de adăpost umanitar în comunități vulnerabile sau afectate de dezastre naturale.

Climate KIC încurajează inovația în combaterea schimbărilor climatice finanțând start-up-uri care vin cu soluții inteligente și sustenabile pentru problemele cu care se confruntă planeta.

 
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.