home Orașe Verzi, Orașele Viitorului, Start-ups, Tehnologie & Inovație, Transport Ce este Climate-KIC și cum ajută orașele?

Ce este Climate-KIC și cum ajută orașele?

EIT Climate-KIC este o comunitate pentru cunoaștere și inovare (KIC), care militează pentru  accelerarea la tranziția economiei cu emisii de carbon zero. Acest program de inovare pentru acțiuni legate de schimbările climatice este susținut de Comisia Europeană și reprezintă o colaborare europeană intre peste 400 de stakeholderi. 

Sprijinit de Institutul European de Inovare și Tehnologie, Climate KIC identifică și susține inovația care ajută societatea să diminueze și să se adapteze la schimbările climatice. Ei consideră că o economie durabilă decarbonizată nu este necesară numai pentru a preveni schimbările climatice catastrofale, ci poate fi profitabilă pentru afaceri și societate. creând diverse oportunități.

EIT Climate-KIC, dorește să reunească cele mai eficiente grupuri pentru a crea inovația de care este nevoie pentru schimbări sistematice. De aceea, reunesc parteneri din lumea afacerilor, al mediului academic și al sectorului public și cel non-profit pentru a crea rețele de expertiză, prin care pot fi dezvoltate produse, servicii și sisteme inovatoare, care odată aduse pe piață, pot fi extinse pentru impact.

O altă caracteristică care îi reprezintă este utilizarea subvențiilor în mod inteligent și eficient

Pentru aceasta, identifică și apoi plasează fonduri publice și private care stimulează inovația. Importante de urmărit sunt progresul și rezultatele, iar apoi se concentrează pe procesul extragerii învățăturilor și intuiției, astfel încât partenerii de finanțare să poată investi eficient resursele pentru un impact maxim.

Adunându-i pe cei cu viziune, idei, produse și servicii și oferind mici finanțări, ei își propun să genereze o  masă critică necesară pentru a face față schimbărilor climatice. Câteva date pentru anul 2018:

In acest scop, acela de reunire a grupurilor de inovare și cu viziune, EIT Climate-KIC  va fi alături de UrbanizeHub, în calitate de parteneri, la evenimentul din Timișoara, ediția a cincea de Urban Talks. Este o mare bucurie atunci când organizațiile lucrează și se susțin reciproc, deoarece este nevoie de puterea celei mai mari comunități, pentru a se putea rezolva cea mai mare provocare cu care se confruntă orașele și societatea modernă.

In cadrului evenimentului organizat la Timișoara, EIC Climate-KIC vor promova două start-up-uri ce propun soluțiile pentru orașele smart și sustenabile. Soluții locale pentru probleme globale.

Unul dintre aceasta este Reactive Boards Romania, care își propune să realizeze cele mai intuitive longboard-uri electrice de pe piață. Utilizarea lui va revoluționa modul în care oamenii se vor deplasa prin oraș. Se poate să ne imaginăm că drumul către muncă ar putea fi unul distractiv? Ca să nu mai vorbim că acesta ar putea fi unul verde ? Problema este că cu fiecare an, numărul de mașini conduse în jurul unui oraș crește, iar acest lucru duce la rate mai mari de poluare, timp mai lung petrecut în trafic și oameni foarte frustrați. Majoritatea oamenilor conduc singuri, ceea ce face ca acest lucru să fie unul dintre cele mai ineficiente moduri de călătorie în interiorul orașului. Dar călătoria unui reactiv board este mai verde, mai sănătoasă și, cel mai important, este FUN.

Cel de-al doilea start-up OUT of BOX Romania, este dedicat clădirilor smart si verzi. OUT of BOX este organizat dintr-o echipă de designeri, arhitecți și ingineri care lucrează în parteneriat cu constructorii modulari locali pentru a oferi spații modulare echipate cu tehnologii verzi. Clădirile modulare neconvenționale sunt soluția lor pentru viitor. Modelul lor de business se ocupă de nevoia de spații neconvenționale, prin furnizarea de case modulare minuscule, birouri de casă sau săli de expoziții mobile pentru noi comunități care folosesc tehnologii ecologice.

Acestea sunt doar câteva dintre noutățile dedicate orașelor smart și sustenabile care se vor auzi Vineri, 4 Octombrie la Urban Talks Timișoara. Vino să modelăm împreună viitorul orașelor.

Surse: KIC, EIT
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.