Ce oraşe POT din România

Eu POT : Priorităţile Orașului Tău este un proiect unic pentru România, prin care cetățenii care trăiesc în cele 41 de municipii pot să se implice în dezvoltarea orașului in care trăiesc. Proiectul este un exercițiu colaborativ, între administrație și societate civilă, pentru a stabili o viziune comună de dezvoltare.

Citește despre Proiectul EU POT Aici

Despre viziune este vorba in acest proiect. Despre viziune, colaborare și strategie. Fiecare oraş are specificul lui, de aceea s-a născut  acest proiect unic de consultare şi participare. Această campanie este un exercițiu de guvernare participativă,  prin care încercăm să demonstrăm că cetățenii sunt interesați de orașele in care trăiesc.


De ce este importantă implicarea cetățenilor?

Strategul orașului Cluj spunea într-un interviu aici pe UrbanizeHub că participarea comunității în luarea deciziilor la nivel local nu este un moft sau o chestiune de marketing. Implicarea comunității oferă managerilor locali inteligenți acces la resurse imense de energie și expertiză. Nimeni nu pierde acolo unde administrația și comunitatea lucrează împreună, spunea Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative si ale Comunicării din cadrul Universității Babes-Bolyai.

Deci cu cât avem cetățeni mai implicați, cu atât orașele sunt mai active și mai performante. Mai ales acolo unde administrația e deschisă și unde există expertiză (vezi centrele universitare). În acest sens am inițiat acest proiect, pentru a stabili o viziune comună de dezvoltare, intre comunitate si administrație.

Citește despre Viitorul orașelor este in oameni

Care sunt orașele care  POT?

Orașele cu comunități active și care au un ritm de dezvoltare alert sunt orașele care au rezultate bune in cadrul campaniei pe care o desfășurăm: Alege Prioritățile Orașului Tău. Surprinde faptul că Bucureștiul, capitala și cel mai mare oraș ca și populație este doar pe locul 5, cu doar 4.573 de voturi. Asta in contextul in care București este de 7 ori mai mare decât Clujul, orașul de pe primul loc, unde au votat 7.387 de oameni.

Cluj, Brașov, Sibiu și Timișoara conduc acest clasament al implicării. In top 10 mai sunt Oradea, Iași, Buzău și Constanța. Implicându-te în această inițiativă arăți că îți pasă de viitorul comunității tale și îți exerciți dreptul de a influența politicile de dezvoltare urbană ca și beneficiar direct al lor. Peste 66.000 de cetățeni au votat până acum in cadrul proiectului EU POT.

Tu ai votat pentru orașul tău?

Intră AICI pe acest chestionar și alege proiectele care contribuie la dezvoltarea orașului in care trăiești.

 

Cover Foto : Glasul Aradului Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.