home Tehnologie & Inovație Cum va arăta prima autostradă pentru drone?

Cum va arăta prima autostradă pentru drone?

Regatul Unit va crea prima autostradă aeriană pentru drone, întinsă pe 264 km și care va conecta orașele Cambridge, Oxford, Coven și Reading. Proiectul deschide discuții despre cum putem utiliza tehnologia de transport aerian pentru a servi cât mai eficient cetățenii, în special pe cei care trăiesc în zone greu accesibile și au nevoi medicale urgente.

Compania Skyway este cea care va livra proiectul. Scopul este să conecteze spațiul aerian din Reading, Oxford, Milton Keynes, Cambridge, Coventry și Rudby până la mijlocul anului 2024. Suma alocată este este de 12 milioane de lire. Modul în care va funcționa această autostradă aeriană este ca un coridor prestabilit pe care acestea vor circula, păstrând distanță între ele și evitând eventualele obstacole. Pe lângă senzorii proprii, echipamente instalate la nivelul solului vor ghida dronele în timpul zborului și vor furniza utilizatorului date legate de poziția în timp real și situația din teren.

Una dintre provocări este acomodarea tuturor modelelor de drone. De exemplu, cele folosite în livrarea de colete pot ajunge la 10 metri lățime și pot căra o sarcină de 100 kg. Cele folosite în livrarea medicamentelor ajung la 85 kg și o lățime de 5 metri, putând căra 20 kg. Pe lângă aceste modele avem și dronele tradiționale și folosite de poliție. Ceea ce va instala Skyway va permite dronelor să se conecteze direct la sistemul de ghidaj și comunicare care nu va mai necesita pilotajul manual.

Englezii nu sunt străini de dronele utilizate pentru diverse scopuri. Departamentele de poliție deja le folosesc  pentru a colecta date din teren și deja există afaceri care le utilizează drept transport între ele sau în relația cu clienții. Un alt proiect care face parte din pachetul dedicat sectorului aerospațial și care va include drone este livrarea poștei în Insulele Scilly și medicamentelor în Scoția. Serviciul poștal Royal Mail plănuiește să lanseze o flotă de 500 de drone pentru a livra scrisori în zonele îndepărtate, începând cu insulele Shetlands sau Orkneys.

Dronele sunt următorul pas inovator în domeniul mobilității. După ce aerul a fost cucerit de marile companii de transport și câteva persoane individuale care folosesc mijloace private, asistăm la procesul de democratizare al spațiului aerian. Faptul că orice antreprenor va putea să folosească ruta de transport pentru a genera profit la costuri mai scăzute și într-un mod mai sustenabil este un pas către viitorul businessurilor și al orașelor smart.

Informațiile din acest articol au fost extrase din Singularity Hub și BBC

Sursă foto: Altitude Angel

 
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.