home Proiecte & Orașe Gastro-safe-zones

Gastro-safe-zones

Odată cu răspândirea coronavirusului în lume, cele mai multe restaurante au fost nevoite să îşi închidă porțile şi să abordeze modalități noi pentru a supraviețui, însă arhitecții de la HUA HUA au venit cu o propunere care ar putea să readucă la viață marile spații publice din orașe. 

Început ca prototip pe străzile din Brno, Cehia, conceptul de „gastro-safe-zone’’ este o idee care poate reda populației posibilitatea de a lua masa și a-și petrece timpul liber într-un spațiu deschis. În același timp, se conformează cu recomandările autorităților privind distanțarea socială, care deși s-a dovedit a fi cea mai de încredere opțiune în această luptă cu pandemia, a avut un impact important asupra economiei.

Inspirat din concepte precum ciclul vieții, coerență și infinit, design-ul unei „gastro-safe-zone’’ poate lua mai multe forme, toate în concordanță cu criteriile impuse de autorități, oferind facilitățile necesare pentru ca oamenii să poată lua masa în aer liber, cu mobilier stradal cu un set de mese și scaune fixe din materiale rezistente și sustenabile, care pot fi dezinfectate cu ușurință după fiecare utilizare.

Proiectul poate fi parte din transformarea oraşelor post-pandemie, iar faptul că ideea poate fi introdusă oriunde reprezintă un avantaj imens. Mobilierul poate rămâne în orașe și după ce perioada de restricții cauzate de pandemie va lua sfârșit, în piețele publice sau în parcuri.

Compania care a patentat ideea are ca țintă implementarea conceptului în toată lumea, aflându-se în discuții avansate cu orașe și guverne pentru a crea mai multe spații sigure de relaxare.

 

Sursa: archdaily

 
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.