home Comunitate, Cultură Urbană, Managementul deșeurilor Haga derulează o campanie inedită pentru curățarea canalelor râului

Haga derulează o campanie inedită pentru curățarea canalelor râului

Curățarea orașului și activitatea de agrement pot fi combinate și promovate în rândul comunității. Haga derulează un astfel de program prin care invită cetățenii să curețe canalele râului pe o plută.

Haga a găsit o variantă prin care îmbină activitățile de agrement cu voluntariatul. Orașul pune la dispoziție plăci cu vâsle care pot fi utilizate până la două ore, timp în care cetățenii pot să colecteze gunoiul aruncat în râu. Inițiativa poartă numele Schoon, Doen we toch Gewoon, adică „Hai să facem curățenie” și se concentrează pe promovarea responsabilității comunitare în rândul orășenilor. Administrația publică a încheiat un parteneriat cu școala de kitesurfing pentru a face posibil noul traseu de vizitare a orașului.

Plăcile sunt disponibile din Iulie până în Septembrie în fiecare zi de joi și traseul propus este de-a lungul canalelor, printre zgârie-nori și peisajele pitorești urbane. Punctul de start al traseului este Kaai 13 și călătoria se va întinde pe o perioadă de aproximativ două ore. Cei care aleg acest tip de traseu vor experimenta orașul dintr-un cu totul alt punct de vedere în timp ce își aduc aportul pentru mediul înconjurător. Singura cerință pentru a putea folosi plutele este deținerea unei diplome de înot, școala de kitesurfing fiind cea care oferă echipamentul.

Principala problemă a infrastructurii albastre a orașului Haga este gunoiul din plastic care ajunge în  canale după ce este suflat de vânt. Echipele de curățenie reușesc să strângă 120 de tone de deșeuri anual, prevenind crearea de microplasticuri formate la fundul apei.

Haga a creat premizele pentru ca oamenii să poată participa activ la acțiunile de curățenie într-un mod plăcut care încurajează și explorarea orașului. Prin programul derulat de administrația publică, orașul predă o lecție de sustenabilitate și promovează abordările inovative în acțiunile comunitare.

Informațiile și fotografia din acest articol au fost extrase din The Mayor
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.