home Cultură Urbană, Orașe Verzi, Orașele Viitorului, Proiecte & Orașe, Transport „Mai inteligent decât mașina”: ONG-ul care dezvoltă proiecte pentru cicliști în întreaga lume

„Mai inteligent decât mașina”: ONG-ul care dezvoltă proiecte pentru cicliști în întreaga lume

Smarter than car este un ONG înființat la începutul anului 2010 în Beijing, cu scopul de a sprijini ciclismul. S-a extins foarte mult de atunci și a deschis un birou în Viena condus de tineri urbaniști cu experiență din proiecte internaționale. Organizația a lucrat pe proiecte la nivel local și internațional. 

Printre proiectele locale se numără și proiectul FUTURAMA REDUX, workshop-uri de proiectare a unor străzi din viitor. De asemenea, s-au implicat și în expoziția BICYCLES-a love story. Echipa a lucrat împreună cu organizația orașului Viena pentru a pune la punct o variantă pentru mobilitatea din cadrul orașelor în perioada post-carbon.

„Acest mediu favorabil este alcătuit din personalul de planificare a orașului, care este deschis întrebărilor legate de viitoarea mobilitate urbană și se alătură deseori evenimentelor noastre, oferindu-ne sfatul lor ca experți” spune Florian Lorenz, directorul ONG-ului „Smarter than Car”.

Lorenz povestește că ideiile și proiectele organizației au ajuns în toate colțurile lumii. „Acest oraș ne-a susținut proiectele și a contribuit la răspândirea internațională a ideilor noastre, în special a proiectului FUTURAMA REDUX, a cărui expoziție au organizat-o în locuri ca Hong Kong, Seattle sau Bogota. De asemenea, am cooperat persoane din mediul politic și administrativ al Vienei cu privire la strategii de dezvoltare a districtelor în era urbanismului post-carbon pentru a implementa și obiectivele prevăzute de Acordul de la Paris.”, susține directorul.

Citește mai multe despre Viena și mobilitate urbană în acest interviu cu Vice-Primarul orașului, D-na Maria Vassilakou
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.