home Cultură Urbană, Orașe Verzi, Orașele Viitorului, Proiecte & Orașe, Transport „Mai inteligent decât mașina”: ONG-ul care dezvoltă proiecte pentru cicliști în întreaga lume

„Mai inteligent decât mașina”: ONG-ul care dezvoltă proiecte pentru cicliști în întreaga lume

Smarter than car este un ONG înființat la începutul anului 2010 în Beijing, cu scopul de a sprijini ciclismul. S-a extins foarte mult de atunci și a deschis un birou în Viena condus de tineri urbaniști cu experiență din proiecte internaționale. Organizația a lucrat pe proiecte la nivel local și internațional. 

Printre proiectele locale se numără și proiectul FUTURAMA REDUX, workshop-uri de proiectare a unor străzi din viitor. De asemenea, s-au implicat și în expoziția BICYCLES-a love story. Echipa a lucrat împreună cu organizația orașului Viena pentru a pune la punct o variantă pentru mobilitatea din cadrul orașelor în perioada post-carbon.

„Acest mediu favorabil este alcătuit din personalul de planificare a orașului, care este deschis întrebărilor legate de viitoarea mobilitate urbană și se alătură deseori evenimentelor noastre, oferindu-ne sfatul lor ca experți” spune Florian Lorenz, directorul ONG-ului „Smarter than Car”.

Lorenz povestește că ideiile și proiectele organizației au ajuns în toate colțurile lumii. „Acest oraș ne-a susținut proiectele și a contribuit la răspândirea internațională a ideilor noastre, în special a proiectului FUTURAMA REDUX, a cărui expoziție au organizat-o în locuri ca Hong Kong, Seattle sau Bogota. De asemenea, am cooperat persoane din mediul politic și administrativ al Vienei cu privire la strategii de dezvoltare a districtelor în era urbanismului post-carbon pentru a implementa și obiectivele prevăzute de Acordul de la Paris.”, susține directorul.

Citește mai multe despre Viena și mobilitate urbană în acest interviu cu Vice-Primarul orașului, D-na Maria Vassilakou
Alăturându-te comunității de urbanizeri, primești acces gratuit la 2 rapoarte UrbanizeHub.

Te vom ține informat în legătură cu cele mai noi idei, proiecte și opinii despre orașele viitorului și dezvoltarea urbană durabilă.
Trimițând acest formular sunteți de acord cu Politica de confidențialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 19 =

Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.
Holler Box