home Comunitate, Evenimente, Orașe Verzi, Orașele Viitorului, Politici Urbane & Guvernanță Mai puține locuri de parcare, mai mult spațiu pentru oameni, copaci și biciclete

Mai puține locuri de parcare, mai mult spațiu pentru oameni, copaci și biciclete

 

Amsterdam propune o nouă strategie pentru a elimina parcările pentru mașini din centrul orașului. Scopul este de a reduce numărul acestor permise cu 1500 pe an, iar astfel se vor elibera aproximativ 11 200 locuri de parcare până în 2025.

Cum poate fi posibil?

Primăria Amsterdamului, a avut ca prioritate diminuarea locurilor de parcare intr-un mod cât mai natural. În acest moment, oamenii au nevoie de un permis special pentru a parca în anumite zone, dar acesta se va scumpi în viitorul apropiat. De asemenea, numărul de permise va scădea odata cu decesul, plecarea sau renunțarea la vehicule de către anumite persoane, acestea nemaifiind înlocuite.

O altă metodă este inchiderea unor străzi ce necesită interevenții de reparare. Există străzi în zona centrală care au fost afectate de traficul rutier și greutatea mașinilor în decursul anilor. Amsterdam este un oraș cu un teren delicat, așadar aceste străzi necesită reparații. Întrucât traficul va fi blocat în timpul lucrărilor, zonele respective vor rămane car-free.

De ce aceste măsuri?

Amsterdam este un oraș unde transportul în comun și bicicleta sunt cele mai populare și eficiente metode de deplasare. Cu toate acestea, există un deficit al numărului de parcări pentru biciclete din cauza spațiului limitat. Reducerea numărului de parcări pentru mașini vine ca o soluție în acest sens. Spațiul câștigat va fi plantat cu copaci, amenajat cu parcări de biciclete și zone pietonale. În plus, acest lucru este benefic pentru a aerisi zonele aglomerate ale orașului.

Servaz van Berkum este Program Maker în Departamentul de Mobilitate și Tehnologie din Organizația Pakhuis de Zvijger și unul din coordonatorii acestui proiect. Scopul acestei organizații este de a aduce împreună discipline și domenii diferite pentru a împărtăși experiențe și a gândi împreună orașul de mâine. El este și organizatorul festivalului We Make The City.  Servaz van Berkum este unul dintre speakerii de la evenimentul Urban Talks 2019 unde vă invităm să participați pentru a afla mai multe despre aceste strategii ale orașului Amsterdam.

 

 

Pentru mai multe detalii vă aștetăm pe pagina Urban Talks 2019

 

Surse:

Text: City Lab

Imagine: Shutterstock
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.