home Comunitate, Evenimente, Proiecte & Orașe, Societate Civilă Cetǎţeanul ca partener – “Încredere în Reșiţa”

Cetǎţeanul ca partener – “Încredere în Reșiţa”

În cadrul “Cities of Tomorrow #7”, la Categoria Administraţie Publicǎ, unul din proiectele finaliste ce  a fost selectat a fost cel al Primǎriei din Reșiţa. UrbanizeHub a scris pe larg despre eveniment și despre proiectele finaliste aici. Reșița a câștigat premiul pentru administrație publică. De ce a câștigat Reșița cu proiectul “Încredere în Reșiţa” și care e viziunea participativă a orașului 

Proiectul afirmǎ cǎ cetǎţenii orașului trebuie consideraţi parteneri în acest proiect deoarece ei sunt cei mai în mǎsurǎ sǎ își imagineze noi oportunitǎţi pentru comunitate. Astfel, ei trebuie sǎ devinǎ partenerii Primǎriei Reșiţa în proiectul recâștigǎrii încrederii în oraș.

Programul este unul de mini-granturi, nerambursabile și este primul de acest fel, iniţiat de o autoritate publicǎ localǎ. Iniţiativele locuitorilor menite sǎ îmbunǎtǎţeascǎ viaţa orașului sunt, în aceastǎ manierǎ, susţinute direct de cǎtre administraţia localǎ.

Proiectele vizate de aceastǎ iniţiativǎ a Primǎriei au de-a face cu viaţa urbanǎ și cu antreprenoriatul local. Așadar, sunt cǎutate proiecte care sǎ schimbe faţa orașului, sǎ îl facǎ mai prietenos și mai viu, dar și proiecte ce încurajeazǎ antreprenoriatul în zonǎ și unesc oamenii prin afaceri.

De asemenea, Primǎria anunţǎ cǎ va sprijini acele idei care stimuleazǎ spiritul de comunitate, valorificǎ resursele locale existente, promoveazǎ identitatea orașului Reșiţa și conferǎ o nouǎ însemnǎtate spaţiilor abandonate. Aceastǎ viziune de regenerare urbanǎ este deschisǎ tuturor grupurilor de iniţiativǎ formate din minim 3 persoane, precum și ONG-urilor.

“Reșița dintotdeauna a avut suișuri și coborâșuri. Dar mereu a reînviat prin lucruri iscusite.” –  crede Ioan Popa, primarul orașului

Proiectul a fost propus de MKBT:Make Better și va fi implementat de Primărie. Valoarea totalǎ a granturilor nerambursabile este de 500.000 RON. Apelul la proiecte precum și selectarea celor câștigǎtoare se va desfǎșura în perioada 2019, urmând implementarea acestora, pânǎ în 2020, din cauza decalajului cu aprobarea bugetului national. 

Foto: BanatFM, Adevarul, Ziare
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.