home Cultură Urbană, Evenimente, Orașele Viitorului, Regenerare Urbană Project Fusilli: O Viziune Inovatoare asupra Planificării Urbane Sustenabile

Project Fusilli: O Viziune Inovatoare asupra Planificării Urbane Sustenabile

În inima Clujului, la Casino din Parcul Central, a avut loc recent un eveniment marcant pentru planificarea urbană: lansarea ghidului „Project Fusilli”. Această inițiativă, un studiu comparativ între Cluj-Napoca și Brno, este rodul colaborării dintre Corina Chirilă, Vlad Cocheci, Andrei Mitrea, Alexandra Nae, Eugen Panescu, Iulian Stan și Dan Silva.

Evenimentul de lansare a adunat experți în urbanism și a fost marcat de prezența unor nume influente în domeniu, cum ar fi Marcel Heroiu și Andrei Mitrea. Acești speakeri au evidențiat importanța unei abordări inovatoare în planificarea urbană, care să integreze durabilitatea și să promoveze dezvoltarea sustenabilă.

Principalele puncte discutate au inclus rolul Clujului ca lider în promovarea orașelor inteligente și neutre climatic. Ovidiu Cimpean a subliniat importanța Clujului în cadrul misiunii „100 Climate Neutral and Smart Cities”, în timp ce Claudiu Salanță a vorbit despre necesitatea echilibrării mecanismelor pieței cu planificarea inteligentă.

Un moment deosebit a fost prezentarea Project Fusilli de către Andrei Mitrea, Corina Chirilă și Vlad Cocheci, urmată de o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri. De asemenea, s-a discutat despre proiecte inovatoare în București și despre provocările specifice în ceea ce privește regenerarea urbană, mai ales în cartierele de blocuri comuniste.

Ghidul „Project Fusilli” reprezintă o resursă prețioasă pentru orice profesionist în urbanism sau pentru cei interesați de dezvoltarea orașelor. El oferă o perspectivă detaliată asupra provocărilor și soluțiilor în planificarea urbană, accentuând necesitatea unei abordări echilibrate între necesitățile societății, sustenabilitate și forțele pieței.

În concluzie, „Project Fusilli” se dovedește a fi un ghid esențial pentru orice oraș care dorește să evolueze într-un mod sustenabil și inteligent. Lansarea acestui ghid la Cluj nu doar că subliniază importanța orașului în peisajul urbanistic, dar oferă și un exemplu demn de urmat pentru alte comunități urbane.

Ghidul poate fi consultat mai jos.

Project FusiliRǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.