home Orașele Viitorului, Tehnologie & Inovație Rolul hologramelor în viitorul orașelor

Rolul hologramelor în viitorul orașelor

Dezvoltarea noilor tehnologii a dus la apariția pe piață a unor holograme mai mari, mai clare și mai precise. Gândiți-vă la afișarea hologramelor ca următorul pas în a face conținutul digital mai compatibil cu omul, ceea ce ar crea o conexiune mai puternică în spațiul virtual. Există numeroase întrebuințări ale hologramelor, iar acestea sunt cele mai importante:

1. Cartografiere – este o parte esențială a strategiei de dezvoltare a proiectelor de infrastructură urbană și imaginile holografice sunt folosite pentru îmbunătățirea recunoașterii. Acest lucru permite autorităților competente să vizualizeze suprafața tridimensional și să aibă o perspectivă mai bună asupra situației din teren.

2. Medicină – o hologramă interactivă 3D dezvoltată de o companie din Israel poate revoluționa medicina prin crearea unei noi dimensiuni pentru aparatele imagistice medicale. Tehnologia dezvoltată de aceștia oferă medicilor o experiență unică de utilizare naturală, creând singurele holograme precise și tridimensionale a organelor pacientului în timpul operațiilor chirurgicale.

3. Advertising – reclamele comerciale fac parte din viața noastră. În era capitalismului unde concurența este atât de mare, de multe ori calitatea produsului pierde în detrimentul unei reclame bune. Însă, în centrele comerciale aglomerate, a devenit greu să ieși în evidență chiar și cu o reclamă bună. Imaginile holografice 3D pot fi detaliul în plus care fură ochiul cumpărătorului.

4. Politică – Campaniile electorale ale oamenilor politici independenți sau ale partidelor vor avea de câștigat de pe urma folosirii hologramelor din prisma faptului că se pot „teleporta” în diferite locații din țară în același timp, reducând astfel costuri de deplasare și economisind timp prețios. Utilizarea tehnologiei noi poate oferi un avantaj în fața adversarilor, oferind un trend nou și spectaculos pentru alegători.

5. Educație – un studiu din 2016 a constatat că incorporarea hologramelor tridimensionale în sălile de clasă a promovat nivelurile de implicare și motivare a studenților. Prin proiectarea imaginilor holografice în timpul cursurilor, acestea au devenit mult mai interactive, studenții și-au creat o imagine mai bună a situației cu care se confruntau, iar astfel nivelul de înțelegere a crescut.

6. Artă – O dată cu dezvoltarea noilor tehnologii în domeniul holografiei, artiști din toată lumea folosesc posibilitatea de înregistrare a imaginilor tridimensionale pentru a construi din lumină pură obiecte multiple, imagini statice sau video și animații.


În viziunea celor mai mari inovatori ai tehnologiilor, imaginile holografice sunt noile trenduri de conectare digitală mai compatibilă cu ființa umană. Hologramele vor deveni un trend obișnuit în viitorul apropiat în majoritatea țărilor dezvoltate sau în curs de dezvoltare având în vedere cerințele tot mai ridicate ale consumatorilor legate de noile tehnologii.

Surse: TheConversation, Pearson

Poze: SingularityHUB

Video: Youtube
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.