home Evenimente UHub la Eurosfat 2017 – Viitorul designului urban

UHub la Eurosfat 2017 – Viitorul designului urban

UrbanizeHub, într-un parteneriat de excepție cu Ambasada Olandei şi Europuls, va organiza panel-ul despre viitorul designului urban – politici, idei și proiecte – în cadrul forumului Eurosfat (28 aprilie 2017, începând cu ora 9:00, în cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel).

Viața în mediul urban este într-o continuă schimbare. Cifrele actuale arată că mai mult de 70% din cetățenii europeni trăiesc într-o zonă urbană, iar Națiunile Unite estimează că până în 2050 vom atinge 80%. Ținând cont de importanța dezvoltării urbane şi de impactul pe care aceasta îl are asupra unui număr atât de mare al populației, Agenda Urbană s-a transformat în ultimii ani într-o temă de foarte mare interes atât pentru politicieni, cât şi pentru industrie şi cetățeni.

Printre prioritățile UE, Agenda Urbană (implementată odată cu Pactul de la Amsterdam din 2016) pune accent pe o abordare coordonată care adresează provocările actuale şi viitoare ale zonei urbane, ce cuprinde aspecte importante precum economicul, socialul, teritorialul şi culturalul.

eurosfat cover urbanizehub orasele viitorului

Forumul Eurosfat 2017 are loc într-un an cu o semnificație aparte: marchează cea de-a 60-a aniversare a semnării Tratatului de la Roma, crearea Comunității Economice Europene (CEE) și sărbătorirea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, reprezintă momentul în care România trebuie să își definească prioritățile pentru Președinția Consiliului UE din 2019. Având ca scop principal crearea unei platforme pentru avansarea discuțiilor și conturarea priorităților Agendei Urbane, în vederea dezvoltării unei strategii post-2019, cu o viziune pe termen lung, ediția din acest an a forumului Eurosfat, prin participarea UrbanizeHub, va pune accent pe evoluția urbană inteligentă și sustenabilă, pe nevoia de creștere a competivității globale și avansarea ecosistemului UE urban actual.

Alături de Grațian Mihăilescu, fondatorul UrbanizeHub, vor fi prezenți speakeri și experți naţionali şi internaționali: Eva Chitul (expert Europuls – Centrul de Expertiza Europeana), Nicolaie Moldovan (City Manager Alba Iulia), Marcel Ionescu – Heroiu (Senior Expert World Bank Romania), Lina Constantinovici (Innovation 4.4)  și Cornelia Dinca, (Ambasador Smart City Amsterdam). Din partea Comisiei Europene, invitată este Corina Creţu, Comisarul European pentru politica de coeziune.

Evenimentul este realizat cu sprijinul și sub patronajul Parlamentului European, al Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Președinției Malteze a Consiliului Uniuniii Europene.

Așadar, pe 28 Aprilie, începând cu ora 9, la Hotel Marriott vă așteptăm la o întâlnire cu şi despre politici, idei, proiecte despre viitorul sustenabil şi inteligent al oraşelor, în cadrul Eurosfat 2017.

 

Photo: cityurbanes

Citește despre toate evenimentele la care UHub a fost prezent.


Votează prioritățile orașului tău!

Acum poți să te implici și tu în cel mai mare proces consultativ din Romania ce incurajează guvernarea colaborativă. Tu ai votat pentru orașul tău? Intră și stabilește ce e important pentru orașul în care trăiești.

Prioritățile orașului tău este un proiect dezvoltat de Banca Mondială, UrbanizeHub si Federația Zonelor Metropolitane.

Vreau să mă implic


Citeste si:

Urban Talks | Cetǎţeni eco pentru orașe inteligent... Andreea Idriceanu Calev, Communication Manager al RoRec, a vorbit în cadrul Cluj Innovation Days despre cantitatea incredibilǎ de deșeuri electronice ...
UHub la conferinţa UE „Investing in Europe“ UHub a fost present ieri la remarcabila conferinţǎ “Investing in Europe: building a coalition of smart cities & regions towards a Third Industrial...
Vino la evenimentul toamnei din Banat! UrbanizeHub România și KeepItSimple organizează împreună un eveniment internațional format dintr-o Conferință și un Hackathon de Inovare pe două mari ...
Gândire globalǎ, acţiune localǎ – Cities of Tomorr... “Cities of Tomorrow” pune pe primul plan cetǎţeanul de rând și afirmǎ cǎ orașul este creat de comunitate. A 7-a ediţie a conferinţei se va concentra t...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *