home Evenimente UHub la Eurosfat 2017 – Viitorul designului urban

UHub la Eurosfat 2017 – Viitorul designului urban

UrbanizeHub, într-un parteneriat de excepție cu Ambasada Olandei şi Europuls, va organiza panel-ul despre viitorul designului urban – politici, idei și proiecte – în cadrul forumului Eurosfat (28 aprilie 2017, începând cu ora 9:00, în cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel).

Viața în mediul urban este într-o continuă schimbare. Cifrele actuale arată că mai mult de 70% din cetățenii europeni trăiesc într-o zonă urbană, iar Națiunile Unite estimează că până în 2050 vom atinge 80%. Ținând cont de importanța dezvoltării urbane şi de impactul pe care aceasta îl are asupra unui număr atât de mare al populației, Agenda Urbană s-a transformat în ultimii ani într-o temă de foarte mare interes atât pentru politicieni, cât şi pentru industrie şi cetățeni.

Printre prioritățile UE, Agenda Urbană (implementată odată cu Pactul de la Amsterdam din 2016) pune accent pe o abordare coordonată care adresează provocările actuale şi viitoare ale zonei urbane, ce cuprinde aspecte importante precum economicul, socialul, teritorialul şi culturalul.

eurosfat cover urbanizehub orasele viitorului

Forumul Eurosfat 2017 are loc într-un an cu o semnificație aparte: marchează cea de-a 60-a aniversare a semnării Tratatului de la Roma, crearea Comunității Economice Europene (CEE) și sărbătorirea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, reprezintă momentul în care România trebuie să își definească prioritățile pentru Președinția Consiliului UE din 2019. Având ca scop principal crearea unei platforme pentru avansarea discuțiilor și conturarea priorităților Agendei Urbane, în vederea dezvoltării unei strategii post-2019, cu o viziune pe termen lung, ediția din acest an a forumului Eurosfat, prin participarea UrbanizeHub, va pune accent pe evoluția urbană inteligentă și sustenabilă, pe nevoia de creștere a competivității globale și avansarea ecosistemului UE urban actual.

Alături de Grațian Mihăilescu, fondatorul UrbanizeHub, vor fi prezenți speakeri și experți naţionali şi internaționali: Eva Chitul (expert Europuls – Centrul de Expertiza Europeana), Nicolaie Moldovan (City Manager Alba Iulia), Marcel Ionescu – Heroiu (Senior Expert World Bank Romania), Lina Constantinovici (Innovation 4.4)  și Cornelia Dinca, (Ambasador Smart City Amsterdam). Din partea Comisiei Europene, invitată este Corina Creţu, Comisarul European pentru politica de coeziune.

Evenimentul este realizat cu sprijinul și sub patronajul Parlamentului European, al Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Președinției Malteze a Consiliului Uniuniii Europene.

Așadar, pe 28 Aprilie, începând cu ora 9, la Hotel Marriott vă așteptăm la o întâlnire cu şi despre politici, idei, proiecte despre viitorul sustenabil şi inteligent al oraşelor, în cadrul Eurosfat 2017.

 

Photo: cityurbanes

Citește despre toate evenimentele la care UHub a fost prezent.
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.