home Energie Regenerabilă Care este regiunea din UE campioană la generarea de energie electrică verde?

Care este regiunea din UE campioană la generarea de energie electrică verde?

Țările nordice și-au făcut un renume din promovarea sustenabilității în domeniul energetic și ca stil de viață. Totuși, la nivel de țări ale Uniunii Europene, o regiune din Spania se află pe primul loc ca procent de energie electrică produsă din regenerabile.

Regiunea Castilla și Leon din Spania se alimentează în procent de 89% din energia produsă de soare și vânt. Procentul este aproape mai mult decât dublu față de media națională de 42.4%. Aproape 1/5 din sursele instalate la nivel național au fost alocate acestei regiuni, care a devenit lider pe producția de hidroenergie cu 25.7% și energie eoliană cu 22.8% Prima țară de pe continent care aproape produce tot curentul din surse regenerabile este Norvegia, cu 96.7% din energie generată sustenabil.

În următorii patru ani, guvernul regional prevede o creștere a producției de energie regenerabile la 3.000 MW. Administrația și-a asumat ca 2.000 MW să fie produși din fotovoltaice și 1.000 din eoliană, cu o țintă totală de 7.300 MW de energie produsă. Obiectivul următor este ca 10.000 MW să fie produși prin eoliene până în 2030, conform strategiei pentru energii regenerabile la nivel de Europa și Spania.

Deja a fost anunțată aprobarea unui împrumut către Iberdrola, compania de energie spaniolă, în valoare de 550 milioane € prin care vor fi construite stații de energie solară și eoliană care vor avea o capacitate combinată de 1.800 MW. În Castilla y León, stația Valdemoro care produce energie cu ajutorul eolienelor va beneficia de o parte a investiției garantate de Banca Europeană de Investiții.

În privința consumului de energie casnic, regiunea a înregistrat o creștere de 600% pentru panourile amplasate de către consumatorii casnici în doar primele șase luni față de 2020.

Informațiile din acest articol au fost preluate din The Mayor și Power Technology
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.