home Evenimente Cele mai ciudate întămplări din administrație ale anului 2020

Cele mai ciudate întămplări din administrație ale anului 2020

Publicația Apolitical încearcă să sublinieze și să scoată la lumină cele mai eficiente și inovatoare soluții politice, dar uneori în procesul acesta, oamenii care lucrează în domeniu dau și peste aspecte distractive sau ciudate ale muncii din administrație sau guvern. 2020 a fost un an plin de provocări pentru fiecare dintre noi, iar majoritatea ne bucurăm că anul se apropie de sfârșit. Luați o pauză acum și parcurgeți cele mai ciudate întâmplări guvernamentale ale anului. 

1. Uniunea Europeană a dat 250 de cămile Mauritaniei pentru a spori securitatea frontierelor sale. Povestea publicată de BBC spune că această cavalerie militară este menită să protejeze țara de atacuri teroriste, dar acest cadou din partea UE a ajuns să fie tratat ca o glumă. 

2. Un oraș din SUA a ales un câine drept primar de onoare. Astfel, Parker the Snow Dog din Georgetown, Colorado se alătură unei liste de alți nouă câini care au fost aleși primari de onoare în diferite localități. Ce urmează pentru Parker, poate chiar fotoliul prezidențial?

3. Prim-ministrul Noii Zeelande a declarat, în timpul carantinei naționale, că Iepurașul de Paște și Zâna Măseluță sunt lucrători indispensabili. Totuși, având în vedere restricțiile impuse, poate că ei nu vor ajunge la toate casele. 

4. Trei bărbați au primit interdicție, precum și o amendă usturătoare în Parcul Național Yellowstone, după ce un pădurar i-a găsit pe cei trei gătind saramură de pui într-un izvor termal. În ciuda interdicției și a amenzii, bărbații au declarat că puiul a fost incredibil de delicios. 

5. Serviciul Forestier din Islanda recomandă oamenilor să îmbrățișeze copaci în perioada pandemiei, în locul oamenilor. Liderii Serviciului Silvic au postat fotografii pentru a exemplifica tehnicile de îmbrățișare a copacilor și au făcut alei prin zăpadă pentru a facilita accesul oamenilor. 

6. Un primar din Peru s-a declarat decedat pentru a nu fi prins încălcând restricțiile de carantină națională. Poliția a anunțat că primarul din Tantara a fost găsit ascunzându-se într-un sicriu după o noapte de petrecere cu prietenii. 

7. Cea mai cunoscută pisică diplomată a Marii Britanii se retrage din activitate după 4 ani în slujba  Ministerului de Externe. Într-un comunicat de presă oficial, semnat cu două lăbuțe, pisica Palmerston a explicat că vrea mai mult timp departe de lumina reflectoarelor. 

8. Un oraș din Finlanda oferă prăjiuri cetățenilor în schimbul reducerii emisiilor de dioxid de carbon. O nouă aplicație mobilă recompensează localnicii care folosesc transport sustenabil cu intrări la bazinul de înot, bilete de autobuz și dulciuri. 

9. Armata SUA va utiliza câini roboți pentru a-și apăra bazele aeriene. Giganții patrupezi robotizați au fost creați în mod special pentru a asigura paza, cartografierea și monitorizarea bazelor. 

10. În încercarea de a descuraja aruncatul gunoaielor în spațiile publice, guvernul din Tailanda a trimis gunoi prin postă vinovaților. Astfel, un grup de oameni care au mers cu cortul și au lăsat gunoaie în natură au primit deșeurile înapoi acasă, prin postă, alături de un mesaj prin care erau anunțați că și-au uitat bunurile în Pacul Național Khao Yai. 

11. Un stagiar de 17 ani de la NASA a descoperit o planetă nouă. Tânărul Wolf Cukier făcea un stagiu la agenția spațială americană NASA atunci când o sarcină banală l-a condus către această nouă descoperire șocantă. 

12. În Costa Rica, le-a fost oferită cetățenia albinelor, plantelor și copacilor dintr-o suburbie a capitalei. Decizia face parte din încercarea amplă a guvernului de a reface zona Curridabat atât pentru populația umană, cât și pentru floră și faună. 

13. Orașul Christchurch din Noua Zeelandă a angajat un vrăjitor oficial. Omul de 87 de ani primește un salariu de 16 mii de dolari pe an, plătit de consiliul local și are un rating de 4 steluțe pe site-ul Trip Advisor. 

Vizitați pagina Apolitical pentru a citi și despre alte astfel de întâmplări amuzante care au marcat un an oricum foarte ciudat. 

Sursă: Apolitical

Foto: BBC/Getty, BBC/IFS, AP, NYTimes, CNN, CityNews
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.