home Cultură Urbană Cubo Gym aduce sportul mai aproape de oameni într-un mod sustenabil

Cubo Gym aduce sportul mai aproape de oameni într-un mod sustenabil

Madrid reintroducere sala de sport portabilă Cubo Gym, care s-a bucurat de popularitate încă de când a fost prezentată publicului pentru prima dată în 2021. Administrația publică își dorește să promoveze sportul ca stil de viață sănătos și să îl aducă mai aproape de cetățeni.

Cubo Gym își ia numele de la forma cubică în care sunt depozitate echipamentele sportive. Anul trecut a fost pentru prima dată utilizat de către publicul larg și pentru că a fost atât de apreciat autoritățile publice au decis să amplaseze trei astfel de săli în parcul El Retiro, Madrid Rio și parcul El Cañaveral începând cu 1 August. Ulterior, alte 25 de săli vor fi instalate în cele 17 districte ale Capitalei pentru a oferi rezidenților șansa de a practica fitnessul în aer liber. De când a început pandemia COVID-19, sportul practicat afară a devenit din ce în ce mai popular în rândul spaniolilor de toate vârstele.

 

Cubo Gym Madrin este un serviciu de antrenament care mizează pe portabilitate. Acesta a fost creat dintr-un container de transport naval și adaptat într-o sală de sport care oferă tot echipamentul necesar. În plus, containerul are montate niște panouri solare care asigură necesarul energetic pentru unitate. Programul pentru aceste săli este în două intervale, pentru a evita problemele cauzate de temperaturile de la orele de vârf: 7.00-12.00 și 18.00-22.00. Fiecare sesiune durează o oră și un număr de 20 de persoane poate participa concomitent. Înscrierea pentru sesiuni se poate face atât pentru grupuri conduse de un antrenor cât și pentru utilizare individuală. Platforma Madrid Móvil’ App și secțiunea de sport de pe siteul municipalității sunt serviciile pentru rezervarea unui loc. Cei care dețin un abonament Madrid Sports Pass pot participa la sesiuni fără un cost suplimentar.

Inițiativa este o dovadă foarte bună pentru cum recondiționarea obiectelor poate oferi servicii pentru comunitate și răspunde unei anumite nevoi. Soluția prezintă costuri reduse de implementare și este un exemplu de bune practici pentru administrațiile publice care doresc să promoveze un stil de viață sănătos în rândul cetățenilor.

Informațiile din acest articol au fost extrase din The Mayor

Sursă foto: Madrid Urban Vibes, El Mundo
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.