home Regenerare Urbană PREMIERĂ: Un parteneriat pentru viitor!

PREMIERĂ: Un parteneriat pentru viitor!

Nhood România și Universitatea Transilvania din Brașov lansează primul program de masterat focusat pe regenerare urbană din țară. Mediul de business și cel academic vor lucra împreună pentru a forma tineri în domeniul sustenabilității și regenerării urbane, și pentru a educa liderii schimbării.

O veste bună pentru studenții pasionați de sustenabilitatea orașelor. Facultatea de Construcții din cadrul Universității Transilvania din Brașov oferă programul de studii „Management de proiect în regenerare urbană” cu predare în limba engleză care se adresează celor care doresc să se specializeze în dezvoltare durabilă. Totul s-a întâmplat după ce compania Nhood și Universitatea Transilvania au discutat despre nevoile mediului privat și academic și cum pot acestea fi deservite. Regenerarea urbană, investițiile în proiecte sustenabile și transformarea locurilor abandonate în spații funcționale sunt principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul cursurilor.

Colaborarea dintre Universitatea Transilvania și Nhood România răspunde nevoilor de pe piața muncii și este un exemplu despre cum mediul universitar și mediul privat pot conlucra. Studenții vor fi pregătiți de către profesori invitați de la universități de prestigiu din Europa, specialiști din cadrul Nhood și alți specialiști din piața imobiliară din România. Studenții vor parcurge domenii ca management de proiect, inginerie civilă, regenerare urbană, investiții imobiliare, politici publice, comunicare de proiect, management de echipă, planificare strategică și implicațiile sociale, economice, politice și administrative ale unui proiect de regenerare urbană, și multe altele. Cursurile vor fi organizate în formulă modulară, flexibilă, masteranzii având posibilitatea de a face stagii de practică într-un mediu de business internațional.

Orașele au nevoie de o masă de specialiști care să contribuie la transformarea comunitățiilor urbane. Pentru că Nhood a reușit să transforme o zonă întreabă a Brașovului în Cartierul Coresi și să dezvolte un întreg ecosistem format din un centru comercial, proiectul rezidențial, campus de birouri, spații de coworking, un hotel și un hub comunitar este punctul forte care recomandă acest masterat.

„În inima misiunii Nhood se află convingerea că dezvoltarea imobiliară are nevoie de un suflu nou și de o viziune mai largă, dincolo de interesul individual. Urbanizarea inteligentă, în colaborare cu diverși parteneri instituționali, reprezintă ocazia de a crea spații mixte care merg dincolo de funcțiunea lor imediată și dau sens comunității căreia se adresează, creează dinamică și coeziune la nivel de cartier, de oraș, de regiune. În acest sens, compania își dorește să dezvolte în continuare acele locuri care să aducă bucurie oamenilor zi de zi, având mereu o orientare către nevoile comunităților”, transmite Nhood.

România și orașele din Europa de Est se află în punctul în care trebuie să înceapă procesul de transformare pentru a deveni sustenabile și a reduce amprenta de carbon. Abordarea interdisciplinară prin care se ating o multitudine de domenii vitale pentru orașele care vor să devină verzi este pionieră pentru programul de masterat. Inițiativa Universității Transilvania și Nhood este un pas important pentru transformarea pe care vrem să o vedem și ne bucurăm că partenerii și-au asumat rolul de agenți ai schimbării.

Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.