home Evenimente, Proiecte & Orașe Soluții inovatoare pentru orașele din România

Soluții inovatoare pentru orașele din România

Campania Soluții inovatoare pentru orașele din România, organizată de Climate Kic România și UrbanizeHub, va prezenta și promova mai multe start-up-uri cu soluții smart și sustenabile. Gazda Urban Talks, Alex Glod, îl va avea invitat la primul eveniment pe Dragoș Mircea, de la Echipa de Proiectare.

La eveniment se va discuta despre soluția propusă de cei de la Echipa de Proiectare, un start-up care oferă soluții de green&smart building. Start-up-ul este un laborator de proiectare integrată pentru structuri modulare, utilizând tehnologii ecologice și oferă suport pentru comunități care doresc să aplice acest concept. Discuția va avea loc miercuri, 21 octombrie, de la ora 11 pe paginile de Facebook și Youtube UrbanizeHub.

Cel de-al doilea eveniment din această serie îi va avea invitați pe Vlad Stanciu (Eco Living Project) și pe Larisa Gardean (Moveatile Project). Discuția va avea loc miercuri, 28 octombrie, de la ora 11.

Proiectul Eco Living creează materiale de finisare naturale destinate pieței de masă. Produsul  lor este o tencuială de finisare pe bază de argilă naturală care poate fi utilizată pentru finisarea oricărui spațiu interior. Materialele de finisare pe bază de argilă sunt aspectuoase și versatile, dar au avantajul suplimentar al unei amprente reduse de carbon, îmbunătățind în același timp calitatea aerului interior și reducând consumul de energie legat de HVAC.

Moveatile este un proiect prin care membri își propun să proiecteze produse folosind o abordare a economiei circulare și au început cu deșeurile. Sistemul mobil de fixare ceramică detașabilă extinde durata de viață a plăcilor prin utilizarea multiplă și posibilitatea de a revinde plăcile – odată ce nu mai sunt necesare – în loc să le distrugă. Scopul lor principal este de a vorbi despre problema deșeurilor din construcții printr-o nouă abordare a plăcilor ceramice.

Vineri, 30 octombrie, tot de la ora 11, va avea loc cel de-al treilea eveniment din aceasta campanie. Invitat va fi Lucian Conduneanu, de la Sensix, proiect care oferă o soluție de monitorizare inteligentă end-to-end. În acest sens, sunt utilizate dispozitive senzoriale fără fir, neintruzive și ușor de instalat. Companiile medii, care dețin sau închiriază spații precum birouri, spații pentru facilități sportive sau fabrici, utilizează soluția Sensix pentru a spori confortul și a reduce costurile operaționale.

Ultimul eveniment din această serie o are ca invitată pe Dafina Jeaca de la OGOR. Marți, 3 noiembrie, de la ora 11, discuția se va concentra în jurul fermierilor. Start-up-ul Field Data Zoom a construit în septembrie 2019 proiectul OGOR, un set de instrumente complex, imparțial și accesibil pentru fermieri, care le oferă o nouă perspectivă asupra domeniilor lor. Toate acestea se întâmplă cu ajutorul arhivei de date de observare a Pământului colectată de sateliții Copernicus din 2017.

 
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.