home Comunitate, Evenimente, Orașele Viitorului, Politici Urbane & Guvernanță UrbanTalks Oradea: Ambasadorul Japoniei anunță deschiderea colaborării cu România în domeniul smart city

UrbanTalks Oradea: Ambasadorul Japoniei anunță deschiderea colaborării cu România în domeniul smart city

Ambasadorul Japoniei în România, Excelența Sa Hiroshi Ueda, a intervenit la UrbanTalks Oradea și a accentuat sprijinul țării sale pentru proiectele dedicate orașelor smart din România.

România are șansa de a crea o societate în care nevoile individului să fie puse în centrul atenției. Dezvoltarea tehnologiei este soluția oferită de guvernul japonez pentru provocările legate de poluare, îmbătrânirea populației și sporul de natalitate negativ. Din fericire, tot prin intermediul tehnologiei am putut să îl avem aproape pe E. S. Hiroshi Ueda la UrbanTalks Oradea. În an aniversar pentru relațiile diplomatice dintre cele două țări, ambasadorul a vorbit despre deschiderea țării sale pentru proiectele smart pentru orașe smart:

„După cum știți, în acest an sărbătorim aniversarea de 100 de ani de relații diplomatice dintre Japonia și România. Una dintre noile noastre inițiative cu ocazia acestei aniversări este începerea colaborării celor două țări în domeniul smart city. Japonia are o experiență bogată în orașele smart, este unul dintre motoarele prin care putem realiza o nouă viziune a societății japoneze. Guvernul japonez numește viziunea Society 5.0. Aceasta țintește să construiască o societate centrată pe om în timp ce rezolvă problemele sociale și obține creștere economică prin tehnologii de ultimă oră. Concentrarea este pusă pe vastul potențial al acumulării de date și al noilor tehnologii ale celei de-a patra revoluții industriale pentru a găsi soluții pentru provocările societății, cum ar fi sportul negativ, îmbătrânirea populației și chestiuni legate de mediu și energie. Pentru a schimba societatea, noi promovăm proiectele legate de smart city. În această septembrie, am sprijinit UrbanTalks Iași să promoveze orașelor smart din Japonia și străinătate prin Smart City Institute Japan. De data aceasta, Ambasada Japoniei în România și Smart City Institute Japan au plănuit să participe la UrbanTalks Oradea, dar situația pandemică nu a permis acest lucru. Am primit un mesaj de la Takehiko Nagumo, director executiv Smart City Institute Japan, prin care spunea că speră să lucrăm împreună pentru a promova și extinde inițiativele smart city în România și Japonia pentru că avem multe lucruri în comun. A mai spus că transmite calde salutări către toți participanții UrbanTalks Oradea. Japonia a fost implicată în diverse proiecte smart city în Statele Unite, Europa, Asia și America Latină. Cooperarea dintre Japonia și România abia a început, dar am vrea să continuăm să promovăm orașele smart și să explorăm posibilitățile de a lucra împreună, ceea ce va produce rezultate fructoase atât pentru România și Japonia. În concluzie, doresc UrbanizeHub tot succesul în viitoarele proiecte. Sunt deschis să sprijin diversele conferințe și proiecte”, a declarat Excelența Sa domnul Hiroshi Ueda.

Vă invităm să urmăriți întreagă intervenție a Ambasadorului Hiroshi Ueda, de la minutul 20, împreună cu celelalte intervenții de la UrbanTalks Oradea.
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.