home Evenimente, Orașele Viitorului, Politici Urbane & Guvernanță Lansare Raport – România Metropolitanǎ

Lansare Raport – România Metropolitanǎ

Zonele metropolitane adǎpostesc numeroase provocǎri la nivel internaţional, iar ţara noastrǎ nu face excepţie. Dinamica aglomerǎrilor urbane prezintǎ un potenţial incredibil pentru viitorul acestei lumi, dacǎ gestionarea problemelor este una eficientǎ. Aflǎ toate detaliile despre ‘România Metropolitanǎ’, în raportul cu același nume care va fi lansat cu ocazia evenimentului Urban Talks din București, din perioada 10-12 mai.

Pentru prima datǎ în istorie, orașele adăpostesc mai mult de jumătate din populația globului. Orașele sunt apogeul și culminația civilizației, sunt cele mai mari realizări ale omenirii, sunt locurile unde oamenii inovează și gândesc lumea de mâine, unde sunt generate cele mai mari probleme și cele mai ingenioase soluții.

Analizǎ propusǎ de acest raport  se întinde în peste o sutǎ de pagini, conţine date specifice, grafice, anexe tehnice și tabele cu informaţii concrete și exacte. Se discutǎ despre subiecte precum metropolele magnet și importanţa acestora, urmând ca analiza sǎ se mute înspre metropolele competitive din România și modul în care acestea pot accesa pieţe mari.

Related image

Mai exact, poti afla totul despre atragerea firmelor cu acces facil la pieţele europene, americane și cele din Asia de Est. Aflǎ cum pot metropolele sǎ devinǎ mai atractive și de ce sunt importante pieţele (funciare sau imobiliare) dinamice, alǎturi de multe alte subiecte conexe.

“De-a lungul istoriei, nicio regiune sau țară, nu a reușit să se dezvolte fără a se urbaniza în paralel. Procesul de creștere economică la nivel mondial a fost însoțit în permanent de un proces de urbanizare. Orașele generează dezvoltare și productivitate mai ridicată, iar procesul dezvoltării și creșterii economice încurajează la rândul său procesul de urbanizare. Nu există în momentul de față nicio țară dezvoltată care să nu fie și o țară profund urbanizată. La fel stă situația și la nivel regional.”

Related image

În ultimǎ instanţǎ, raportul prezintǎ o serie semnificativǎ de recomandǎri. Așadar, puteţi afla perspectivele și “must-urile” Comisiei Europene, administraţiei centrale și locale din România. Vǎ invitǎm cǎlduros la evenimentul Urban Talks din București, din perioada 10-12 mai, unde acest raport va fi lansat, alaturi de alt raport care studiaza bunele practici in dezvoltarea urbana. 

Foto: DailyMail, GrayLineGroup, Pinterest, Steemit
Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.