home Tehnologie & Inovație Portul Rotterdam va implementa transportul naval autonom

Portul Rotterdam va implementa transportul naval autonom

Portul Rotterdam și IBM au anunțat inițiativa multianuală care valorifică tehnologiile Internet of Things (IoT), pregătind transformarea mediului operațional al portului pentru navele inteligente ale viitorului. 

Portul Rotterdam este cel mai mare centru de transport maritim din Europa, gestionând mai mult de 461 milioane de tone de marfă și peste 140.000 de nave în fiecare an. Acesta oferă locuri de muncă pentru 90.000 de persoane și reprezintă 3,3% din PIB-ul olandez.

Inițiativa vizează pregătirea celor 42km ai portului pentru a susține conectarea inteligentă a navelor, prin dezvoltarea unei aplicații centralizate pentru panoul de bord, colectând și procesând datele în timp real, permițându-se gestionarea securizată și eficientizarea traficului.

Digital twinning – replica digitală va reflecta operațiunile și condițiile portului, de la mișcările navei până la adâncimea apei, iar datele vor fi folosite pentru a rula scenarii de testare și îmbunătățire a capabilităților.

 

 

Tabloul de bord va prelua date dintr-o varietate de surse, precum digital dolphins – pereți inteligenți de chei și geamanduri echipate cu senzori care furnizează date privind starea terminalelor de îmbarcare și condițiile de apă și cele meteorologice.

De asemenea, IBM va colabora cu mai mulți parteneri pentru a dezvolta capabilități 3D de imprimare metalică la RDM Rotterdam, centrul de inovare al portului. Robotizarea brațelor de sudură va fi utilizată pentru a crea componente ale navelor la cerere, accelerând procesul de la aproximativ 1.600 de ore la doar 200.

Toate aceste tehnologii sunt puse în aplicare în vederea construirii unui port conectat, capabil să găzduiască nave autonome până în 2025.

 

 

Surse: SmartCitiesWorld; Internet of Business

Foto: LinkedIN, World Maritime News


Sprijină UrbanizeHub!

Noi suntem UrbanizeHub România și tocmai am intrat în al 3-lea an de existență. Probabil ai auzit de noi deoarece încercăm să creăm o comunitate de oameni care influențează viitorul orașelor. Ne dorim să creștem cetățeni implicați și orașe SMART și sustenabile care să ofere o mai bună calitate a vieții.

Îți scriem acum pentru că tu ești cel care decide ce se întâmplă cu acel procent de 2% din impozitul pe venitul tău virat către stat. Până pe 15 martie, fie că ai avut în 2018 un venit din salarii, activități independente sau pensii, ai dreptul să direcționezi acești 2% pentru a susține proiectele pe care le derulăm.

Vreau să ajut


Citeste si:

Cafeaua – biocombustibil pentru transportul ... În încercările de a diminua efectele poluării și de găsi soluții sustenabile pentru reutilizarea deșeurilor alimentare, Londra apelează la o nouă surs...
Analiză: Inovație în orașele din România și mediul... Companiile au fost mereu interesate de calitatea mediului de afaceri dintr-o țară, motiv pentru care există o multitudine de metrici în acest se...
Sowat – accesul la apǎ potabilǎ și impactul social... Apa este principala sursă a vieții, însă la nivel global, 500 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă, iar 1,6 milioane mor anual din cauza ...
Orașele și energia solară Putem vedea cum popularitatea energiei solare crește de la an la an, în detrimentul cărbunelui care este înlocuit încet, dar sigur. Conform economistu...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *