home Comunitate, Regenerare Urbană UrbanizeHub începe o acțiune de revitalizare a orașului Lugoj, împreună cu Primăria și cetățenii

UrbanizeHub începe o acțiune de revitalizare a orașului Lugoj, împreună cu Primăria și cetățenii

UrbanizeHub România începe o colaborare pe termen lung cu Primăria Lugoj, sub titlul „Noi revitalizăm orașul”. Cu ajutorul UrbanizeHub, Primăria Lugoj, cetățenii și comunitatea locală vor lucra împreună, pentru a dezbate idei, pentru a implementa proiecte, pentru a face orașul mai primitor și mai inteligent.

„Noi vom colabora pentru o perioadă de cel puțin un an de zile, timp în care o să ajutăm Primăria să modeleze mai multe spații publice din Lugoj, implicând comunitatea, împreună cu care vom da forma acestor spații. Vom introduce această abordare participativă, acest gen de urbanism tactic sau urbanism participativ, în care implicăm cetățenii în procesul de modelare al orașului”, spune Grațian Mihăilescu, liderul UrbanizeHub România.

Intervențiile în comunitate, pe unele spații publice, vor fi făcute împreună cu comunitatea și în folosul comunității, pentru că locuitorii sunt cei care folosesc aceste spații și atunci comunitatea trebuie să aibă un cuvânt de spus pentru spațiile respective. Când investește și transformă un spațiu, Primăria o va face așa cum își dorește comunitatea, pentru ca cei din comunitate să acceseze aceste bunuri, să se bucure de ele.

„Misiunea noastră este să aducem Primăria Lugoj și proiectele Primăriei mai aproape de cetățeni. Vom arăta că administrația din Lugoj s-a schimbat și își dorește să producă dezvoltare, să facă proiecte și să atragă fonduri pentru Lugoj. Va trebui să facilităm discursul și proiectele Lugojului în medii naționale, centrale și să facem împreună o bază de date digitală care să fie ușor de folosit și aplicat în dezvoltarea următoarelor proiecte”, mai spune Mihăilescu.

Startul campaniei, la un loc de joacă

Prima acțiune a avut loc pe în 7 iunie, în cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), pe str. Vasile Goldiș, acolo unde există un loc de joacă necorespunzător. Reprezentanții Primăriei, împreună cu specialiștii UrbanizeHub, au fost la locul de joacă din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), pe str. Vasile Goldiș, unde s-au întâlnit cu cetățenii pentru prima consultare publică pe tema transformării zonei într-un loc plăcut pentru comunitate.

UrbanizeHub se implică la Lugoj cu o echipă interdisciplinară, formată din specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.

Dacă ești din Lugoj și ești interesat de viitorul orașului și al spațiilor publice intră aici și spune cum ți-ai dori să arate orașul în care trăiești. Pentru că doar împreună modelăm viitorul orașului!

 

Foto Design: UrbanizeHub, CoverPhoto: Emilian Stoica Flickr

 

 
One thought on “UrbanizeHub începe o acțiune de revitalizare a orașului Lugoj, împreună cu Primăria și cetățenii

  1. Ma bucur ca in sfarsit se vorbeste despre urbanism la Lugoj, ca noul primar incearca (atat de trendy) sa implice comunitatea macar in discutiile despre problemele orasului. Chiar daca nu multe se pot rezolva.
    Incercam sa nu vedem ce monstruozitati de case au violat orasul, fie cu certificat de urbanism fie fara. Sa uitam ca exista un birou de urbanism la primarie care a permis realizarea acestor mosntruozitati…
    Ati intrat in oras dinspre Bucuresti si le-ati vazut.
    Intrebarea mea (comentariul, adica) este, bine-bine, incercam ceva nou DAR ce facem cu situatia de fapt?
    Daca mai e nevoie sa precizez, da, este vorba despre casele comunitatii rrome.

Comments are closed.

Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.