home Evenimente Orașul Magnet-Timișoara, Capitala Mobilității Durabile din România

Orașul Magnet-Timișoara, Capitala Mobilității Durabile din România

Modul în care un oraș evoluează este un proces pe care fiecare cetățean îl poate observa, fără a depune prea multe eforturi în acest sens. Fiecare locuitor poartă amprenta identitară a locului în care își desfășoară activitățile zilnice și contribuie la dinamizarea suflului orașului.

Statisticile indică faptul că orașele progresează din inerție, își adaptează nevoile comunitare trend-ului generat, însă într-un climat imprevizibil sunt necesare soluții inovatoare care pavează drumul spre o dezvoltare sustenabilă, inteligentă.

UrbanizeHub a demarat campania „Sustainable Timișoara – Capitala Mobilității Durabile din România”, iar în acest sens a avut loc un eveniment organizat împreună cu Banca Mondială.  Primele discuții lansate pentru a sprijini evoluția Timișoarei au avut loc în cadrul evenimentului „Orașe Magnet”, al cărui nume a fost dat de studiul lui Marcel Ionescu-Heroiu, Expert Senior în Dezvoltare Urbană la Banca Mondială.

Interacțiunea societății civile cu experți ai unor domenii variate, precum turism, IT, industrii creative, transport durabil, arhitectură sau regenerare urbană, a generat un efect constructiv și a stimulat interesul comunității asupra necesităților curente.

orase magnet timisoara

Punctul de start al evenimentului a marcat faptul că orașele sunt motoarele de dezvoltare ale unei țări, iar competitivitatea lor este strâns legată de modul în care știu să atragă și să păstreze oameni, prin atragerea investițiilor, crearea de noi locuri de muncă, creșterea calității vieții, servicii educaționale de calitate, servicii de sănătate specializate, conectivitate bună, servicii de transport fezabile, etc. Populația este însă cea care aduce plusvaloare locului și crește competitivitatea regiunii.

Soluțiile emergente care sprijină evoluția durabilă au fost integrate în această platformă colaborativă care are ca scop îmbinarea expertizei tehnice cu realitatea „din teren”, pe care o observă cetățeanul.

Abordarea comună a cetățenilor, cercetătorilor și specialiștilor din mai multe domenii de activitate sporește eficiența proiectului și intensifică modelele de acțiune care transced societatea.

timișoara capitala mobilității durabile orașe magnet

timișoara capitala mobilității durabile orașe magnet

timișoara capitala mobilității durabile

Este primul eveniment UrbanizeHub de acest gen, care a răspândit knowledge-ul și l-a făcut accesibil pentru comunitate, iar obiectivul principal este să implicăm activ persoanele care doresc să-și aducă aportul în schimbarea orașului.

Partenerii care au sprijinit inițiativa sunt: World Bank Romania, AMBASADA, Expose Architecture, MKBT: Make BetterUpgrade My CityFundația Comunitară TimișoaraCoderDojo TimișoaraTimișoara Startup Hub.

timișoara capitala mobilității durabile

timișoara capitala mobilității durabile

 

Află cine au fost speakerii de la acest eveniment aici.

Citește aici mai multe despre Timișoara pe UrbanizeHub.

Autor: Paula Ardelean, contributor UrbanizeHub

Photo: Flavius Marușca

Citeste si:

Vino la Urban Talks în Timișoara! UrbanizeHub și KeepItSimple organizează prima ediție a Urban Talks, ce va avea loc la Timișoara, pe data de 6 octombrie, în Aula Magna la Universitate...
EVENIMENT | Urban Talks @ Cluj Innovation Days 201... A doua ediție a Urban Talks, parte a unei serii de evenimente create de UrbanizeHub din simpla nevoie de conectare a oamenilor care doresc să modeleze...
Vino la HackTM 2018, cel mai cool hackathon din S-... Maratonul de programare HackTM, cel mai important eveniment de acest gen din sud-estul Europei, a ajuns anul acesta la cea de-a 5-a ediție. Evenimentu...
UHub la conferinţa UE „Investing in Europe“ UHub a fost present ieri la remarcabila conferinţǎ “Investing in Europe: building a coalition of smart cities & regions towards a Third Industrial...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *