home Cultură Urbană, Orașe Verzi, Proiecte & Orașe, Regenerare Urbană Transformări ale orașelor pentru cetățeni

Transformări ale orașelor pentru cetățeni

Într-o democrație cetățenii sunt puși pe primul loc. Câteva administrații publice au înțeles acest lucru și au acționat în consecință. Iată câteva imagini surprinse cu Google Street ale celor mai uimitoare transformări ale spațiului public menite să îmbunătățească siguranța, confortul și calitatea vieții cetățenilor:

Budapesta, Ungaria

Municipalitatea din Budapesta s-a angajat să creeze un mediu prietenos pentru cetățenii și turiștii săi transformând unele zone cu circulație rutieră în alei pietonale.

 

Paris, Franța

Administrația publică a Parisului a reușit să elimine parcările laterale din zonele aglomerate ale orașului, aerisind astfel străzile înguste.

New York, SUA

Spațiile publice din New York oferă un loc de relaxare în aglomerata metropolă. Acestea sunt locurile care îndeplinesc așteptările oamenilor ce vin în orașul american pentru prima dată.

Copenhaga, Danemarca

Copenhaga a investit 150 de milioane de dolari în infrastructura și facilitățile de ciclism în ultimul deceniu. Are 16 poduri noi pentru biciclete și pietoni construite sau în construcție, dintre care opt au fost deschise în 2015, făcând capitala daneză unul dintre cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști din lume.

 

Barcelona, Spania

Modificarea spațiilor publice s-a concentrat nu numai pe transformarea peisajului urban al Barcelonei, ci și pe modificarea imaginii orașului. Pe lângă aceste aspecte, orașul este plin de spații publice pietonale pentru confortul cetățenilor și al turiștilor.

Tel Aviv, Israel

Astăzi Tel Aviv este un oraș înfloritor, unde viața se desfășoară într-un ritm rapid. Bulevardele principale constau în alei lungi și largi, cu locuri de joacă și zone de ședere pe ambele părți ale trotuarelor și pistelor de biciclete.

Milano, Italia

Milano investește puternic în crearea de noi spații publice și revitalizarea celor vechi. Ceea ce include, printre altele, noi cartiere interioare ale orașului și politici de limitare a mașinilor în zonele pietonale extinse.

Madrid, Spania

Populația capitalei Spaniei a crescut semnificativ în ultimele decenii făcând ca orașul să fie aproape suprapopulat ceea ce a dus la congestionarea traficului, supraaglomerare și lipsa locuințelor. Problema spațiului public este de actualitate, însă municipalitatea Madridului investește în crearea de noi zone pietonale.

Londra, Marea Britanie

Spațiile publice din Londra sunt locul în care se desfășoară viața publică a orașului și se definește identitatea acestuia. Un oraș activ, atractiv pentru toată lumea care oferă o calitate mai bună a vieții și o creștere economică pe termen lung.

Amsterdam, Olanda

Amsterdam se străduiește să creeze spații mai deschise și să reducă aglomerația în zonele aglomerate, în special pentru pietoni și bicicliști. Planul de acțiune „City in Balance” propune o serie de modalități prin care Amsterdam să devină mai deschis și mai accesibil, cum ar fi reproiectarea traseelor ​​de ciclism și a zonelor pietonale și introducerea unor noi reglementări. Prin astfel de proiecte Amsterdam a devenit unul dintre cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști din lume.

Spațiile publice au fost adesea trecute cu vederea și subevaluate de către autoritățile competente, însă în ultima vreme vedem că există o tendință de creștere a numărului de alei pietonale și piste pentru bicicliști. Această tendință vine ca o soluție împotriva creșterii populației în orașele mari, a numărului de autovehicule tot mai ridicat și pentru reducerea emisiilor de CO2. Administrațiile orașelor, precum cele de mai sus, au înțeles demult era în care ne aflăm și au căutat soluții pentru probleme actuale cu care se confruntă societatea.

Surse: Urb-i.com  PublicSpace , BusinessInsider




Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.