Cea de-a cincea ediție a Urban Talks, parte a unei serii de evenimente create de UrbanizeHub din simpla nevoie de conectare a oamenilor care doresc să modeleze viitorul orașelor, a avut loc pe 4-6 Octombrie, la Timișoara. In cadrul ediției de anul trecut a fost anunțată in premieră Alianța Vestului, iar anul acesta s-a anunțat în premieră o nouă planificare a …
La această întrebare au încercat să răspundă in săptămâna trecută liderii din administrația publică de la nivel local, directori de agenții de dezvoltare, experți din Ministere și dar si consultanți naționali si internaționali, la întâlnirea organizată de Banca Mondială. Spre ce se vor duce banii din viitoarea perioadă financiară? Pe orașe competitive, spre unele centre …
Când viitorii arheologi vor săpa sub suprafața pământului pentru a înțelege civilizația contemporană, vor găsi probabil o substanță omniprezentă: plasticul. Primul studiu detaliat asupra acumulării de plastic în stratul de sediment a constatat că prezența sa acolo a crescut exponențial după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, a raportat The Guardian. Dragostea noastră pentru plastic …
Aproximativ 68% din populația globală ar putea locui în zonele urbane până în 2050. Orașele inteligente vor fi probabil, parte din acest viitor, promițând să ne facă viața mai convenabilă, mai sigură și mai durabilă. În mare parte, părțile interesate ale proiectelor de oraș inteligent sunt politicieni, consultanți, cadre universitare și companii de tehnologie. Cu …
Ce facem noi pentru orașele în care trăim? Ce soluții există pentru problemele cu care ne confruntăm în mediul urban? Cum poate fi administrat un oraș într-un mod mai eficient? Pentru a găsi răspunsuri la aceste întrebări, UrbanizeHub a organizat la Timișoara, pe 28 septembrie, cea de-a treia ediție a conferinței Urban Talks, în cadrul …
Pe măsură ce orașele au devenit prea sufocante și aglomerate, omul a început să simtă nevoia de revenire la natură, iar unul dintre cele mai simple mijloace este aducerea plantelor în interior, aducerea naturii mai aproape de oameni. Pereții verzi, pereții vii sau grădinile verticale sunt acele structuri care susțin pe suprafețe verticale plante și …
În mai puțin de doi ani de la lansarea din octombrie 2016, UrbanizeHub a ajuns la cifre impresionante pentru un proiect de inovare socială. De asemenea, a organizat evenimente, a lansat studii, a creat soluții pentru dezvoltarea smart și sustenabilă a orașelor. Zeci de oameni implicați, sute de participanți și zeci de mii de cititori …
În anul 2013 Nantes, orașul aflat pe locul 6 la numărul de locuitori în Franța, a preluat titlul de „Capitală verde a Europei” de la orașul spaniol Vitoria-Gasteiz. Am scris nu demult despre Ljubljana, capitală europeană verde în 2016. Nantes a primit acest titlu pentru anul 2013 în urma unei competiții intense desfășurate în 2010 la nivel european. „Premiul …
Zilele trecute a fost anunțat de către noul Guvern Programul de Guvernare pentru 2018-2020. Din păcate, orașele și dezvoltarea acestora nu reprezintă o prioritate pentru guvern, cuvântul urban fiind de negăsit în textul Programului de Guvernare. Conform Băncii Mondiale, cele mai mari opt orașe din România concentrează aproape 22% din populație și generează aproximativ 53% …
Munții Carpați și UrbanizeHub România au încheiat un protocol de colaborare care îmbină expertiza ambelor platforme pentru a lucra la brandingul de oraș pentru orașele care doresc să atragă investitori și turiști. De ce e nevoie de branding de oraș? Orașele se află într-o continuă competiție pentru atragerea de investitori, turiști, forță de muncă specializată, …