În mai puțin de doi ani de la lansarea din octombrie 2016, UrbanizeHub a ajuns la cifre impresionante pentru un proiect de inovare socială. De asemenea, a organizat evenimente, a lansat studii, a creat soluții pentru dezvoltarea smart și sustenabilă a orașelor.
Zeci de oameni implicați, sute de participanți și zeci de mii de cititori într-un an și jumătate de la lansare. În următoarea perioadă, vom trece de la proiect de inovare socială la start-up. Vrem să împărtășim cu dumneavoastră, cititorii noștri, viziunea și obiectivele noastre pe termen mediu și lung.
De ce sunt importante orașele?
ONU estimează că peste 70% din populația lumii va locui în orașe până în 2050. Orașele trebuie să se adapteze la schimbările care au loc atât de repede și trebuie să vină cu proiecte și soluții inteligente și sustenabile.
UrbanizeHub a pornit de la nevoia de scoate în evidență importanța implementării unor soluții smart și sustenabile pentru orașe, atât pentru cetățeni cât si pentru administrațiile orașelor, prin promovarea de idei, proiecte și soluții de dezvoltare urbană. Companiile private, antreprenorii și sectorul tech sunt factori importanți în evoluția orașelor, de aceea noi am colaborat de-a lungul timpului cu aceste entități.
Date despre UrbanizeHub
urbanizehub.com – 200 articole
Site-ul de limba engleză, lansat la sfârșitul lui Octombrie 2016, a strâns aproape 40 de mii de utilizatori care au accesat de 70.000 de ori diferite pagini ale site-ului. Cei mai mulți cititori sunt din SUA, mai exact din New York și California, iar celelalte țări cu un număr mare de cititori sunt UK, India, Canada, Australia și alte țări din Europa. Site-ul crește organic și nu s-a investit niciun ban în promovarea acestuia pe social media.
urbanizehub.ro – 100 articole
Site-ul în limba română a fost lansat în aprilie 2017 și a strâns 60 de mii de vizitatori care au accesat de peste 100 de mii de ori paginile noastre. Cititorii noștri, în ordinea cifrelor, sunt din București, Cluj și Timișoara, iar extern suntem citiți în Germania, Italia și UK, dar și în America, Spania sau Moldova. Am investit în campanii de social media pentru diferite articole, care au ajuns la mii de vizualizări.
Evenimente
Pe lângă evenimentele internaționale unde UrbanizeHub a fost prezent, pornind din Silicon Valley și până la Bruxelles, UHub a organizat la rândul său mai multe evenimente în România, printre care a lansat și conceptul de Urban Talks.
Orașe Magnet cu Banca Mondială
Conferințele Urban Talks au fost create de UrbanizeHub din dorința de a conecta inovatori, lideri, factori de decizie și companii care împărtășesc aceleași valori și visează la o lume mai bună. Prin discuțiile lor pe teme urbane, speakerii inspiră cetățeni și companii pentru a se implica în proiecte care modelează viitorul orașelor noastre. Ne propunem să inspirăm, să educăm și să conectăm oameni care schimbă cu adevărat fața orașelor în care trăim.
Pe lângă evenimente, am participat la diverse emsiuni TV, iar presa on-line & TV a preluat diferite materiale: Vezi exemplul studiului Îndrumar pentru Primari sau Topul Administrațiilor eficiente care au făcut valuri în mass media.
Rolul de hub al platformei este dat de unele din proiectele care au fost generate de pe urma evenimentelor noastre cum ar fi proiectele câștigătoare ale hackathon-ului din octombrie.
De la inovare socială la start-up
Pentru 2018 pregătim un eveniment pentru zona Banat, care va avea loc intre 28 și 30 septembrie. De asemenea, pentru 2018 ne propunem lansarea unui raport numit Future Cities of Romania, care analizează modul în care vor evolua principalele centre urbane, cu prognoze negative și pozitive, până în 2023.
În următorii ani vom trece la statutul de start-up, având activități în domeniul evenimentelor (continuând seria Urban Talks si hackathons), continuând cu Urban Studies – rapoarte și studii (vezi Future Cities of Romania) – și cel mai important pilon, Urban Education, prin care vom livra training-uri de calitate pe creativitate, leadership și inovare. Însă cel mai important factor din educația va fi formarea unei mase critice de lideri urbani, care pot influența lucrurile în orașele lor și pot aduce schimbarea la nivel de comunitate. O provocare pentru România.
Ne dorim să construim o comunitate de oameni ce vor să se implice și să provoace schimbări pozitive în jurul lor. Orașele sunt poli de dezvoltare economică și este nevoie de organizații și comunități puternice care să se implice în crearea unor centre urbane inteligente și sustenabile.
Avem nevoie de noi parteneri pentru a ne atinge scopurile. Căutăm branduri și organizații ce doresc să ni se alăture pentru a susține proiectele existente și împreună cu care să dezvoltăm proiecte noi și inovatoare.
Vino alături de noi să modelăm viitorul orașelor împreună!
Mulțumiri echipei UrbanizeHub: Matei, Anca, Bogdan, Alex și Colin. Mulțumim celor care ne-au ajutat de-a lungul timpului: Olga, Paula, Mădălina și Alexandru, dar și contributorilor și experților naționali și internaționali care ne-au trimis articole.
Mulțumim partenerilor noștri: Banca Mondială, Banat IT, Europuls, Innovation 4.4, Lykke, ROREC, CBRE, Cluj IT Cluster, Ambasada Olandei, Keep IT Simple, EduCaB.