Traficul începe cu un om într-o mașină mergând bară la bară cu colegii săi către job. Cruze și-a propus să schimbe paradigma și a creat o aplicație de carpooling dedicată companiilor cu un număr de sute de angajați.
Bucureștiul ocupă a opta poziție în top 10 orașe aglomerate din lume. În fiecare an, românii pierd 200 de ore blocați în trafic, majoritatea traseelor fiind de acasă către locul de muncă. Paradoxul este că rata medie de ocupare a mașinii este de 1,2. Pentru o corporație, statisticile arată că majoritatea aglomerației este cauzată de angajații săi care încearcă să ajungă la timp la job. Cruze a venit cu o alternativă din care pot câștiga atât angajații, corporațiile cât și mediul înconjurător.
Ne-am gândit care e cea mai rezonabilă soluție. Răspunsul era pe bancheta din spate. Așa a apărut Cruze, prima aplicație din România dedicată corporațiilor pentru a face carpooling. Angajații pot să-și găsească doar colegii din compania respectivă cu care să meargă spre birou sau spre casă folosind un algoritm dezvoltat de noi pentru a le face match. Sunt o grămadă de soluții pe piață care îi grupează pe oameni. Chiar și pe Whatsapp putem întreba pe un grup dacă merge cineva spre o locație. Partea de gamificare a fost adăugată ca un răspuns, pentru că ne-am dat seama că trebuie să îi motivăm pe angajați să participe în acest exercițiu de grupare. Atunci am spus că pentru fiecare cursă pentru care participă ca șofer sau pasager primesc puncte pe care le pot folosi ca să deblocheze vouchere sau zile libere. A doua componentă pe care am adăugat-o și care credem că este un motivator destul de puternic pentru companii, este un calculator de amprentă de carbon. În momentul în care calculăm pentru fiecare utilizator și companie cât CO2 salvează folosind soluția versus naveta lor zilnică. Fie că folosește autobuzul sau mașina, putem spune cât salvează folosind aplicația
Cruze este o soluție smart prin care atât angajații cât și angajatorii culeg beneficii cum ar fi economia la benzină și timpul redus petrecut în trafic, oportunitatea de a face un mini-teambuilding zilnic între cei care împart mașina, reducerea gradului de ocupare a locurilor de parcare de la companie și raportul de amprentă CO2 pentru CSR prin care pot reduce taxele. Sunt peste 10.000 de companii în România cu peste 50 de angajați, dar Cruze dorește să țintească acele 1667 de firme cu peste 250 de angajați pentru a face impactul în trafic mult mai bine simțit.
Modelul nostru de business este foarte simplu. Este un abonament lunar plătit de companie pentru fiecare utilizator activ al aplicației. Partea cea mai bună din tot modelul este că folosind soluția noastră o companie cu 5000 de angajați care reușește să convertească doar 30% dintre ei către aplicație poate salva până la 692 tone CO2 pe an, echivalentul a 30.000 euro anual. Soluția noastră se plătește singură și generează niște venituri pentru companie
Vă invităm să urmăriți întreaga intervenție a lui Luca Știrbăț pe canalul nostru de Youtube.