home Comunitate, Cultură Urbană Ce lecții trebuie să învețe liderii din administrația orașelor smart?

Ce lecții trebuie să învețe liderii din administrația orașelor smart?

Cultura organizațională, transparența și comunicarea sunt cei trei piloni pe care se vor clădi orașele inteligente din viitor. Despre cum pot liderii urbani să contribuie la crearea comunităților reziliente, sigure și sustenabile aflați în articolul de mai jos.

Un lider urban trebuie să se dedice activităților extracurriculare și să își asume mai multe îndatoriri decât cele de până în prezent. În capul listei se află crearea și dezvoltarea de echipe, depășirea barierelor care inhibă colaborarea inter-organizațională și promovarea transparenței. O echipă care împărtășește viziunea liderului este vitală pentru succesul transformării urbane. Acest obiectiv poate fi atins printr-o cultură care încurajează membrii să își asume riscuri și care capacitează echipele să dezvolte soluții inovative pentru provocările tot mai prezente în viețile orașelor. Noua cultură despre care vorbim poate să faciliteze comunicarea și să contribuie la operaționalizarea eforturilor depuse în atingerea anumitor ținte.

Liderii urbani sunt responsabili și de asigurarea unui cadru de colaborare între departamentele și agențiile externe (pompieri, poliție, transportul public, lucrări publice). Barierele tradiționale în colaborarea interinstituțională trebuie depășite cu ajutorul unor punți prin care date cheie pot naviga mult mai ușor astfel încât nevoile cetățeanului să primească răspuns. Putem să ne gândim la răspunsurile necoordonate alte pompierilor, polițiștilor și medicilor în caz de criză, care rezultă în oportunități pierdute și acțiuni în contradictoriu. Dacă cei trei actori ar funcționa ca entitate unică, o mare parte dintre probleme ar putea fi evitate.

Transparența publică deplină ar trebui să fie întotdeauna punct de referință pentru liderii orașelor inteligente. Cu cât comunitatea este mai informată cu privire la necesitatea implementării anumitor politici sau a achiziționării diferitelor tehnologii, cu atât conducerea se va putea bucura de un grad mai mare de implicare a cetățenilor obișnuiți. Acest lucru va contribui la stimularea încrederii publice și va permite utilizări mai creative ale datelor culese din teren.

Liderii urbani au oportunitatea unică de a spori eficiența tuturor operațiunilor și serviciilor urbane. Prin adoptarea tehnologiilor holistice ale orașelor inteligente, liderii își pot susține comunitățile și le pot ajuta să devină mai reziliente. În practică, departamentele orașelor vor acționa mult mai eficient în acțiuni de rutină și vor fi mai pregătite pentru a interveni în acțiuni cu un grad înalt de complexitate.

Ideile din acest articol au fost preluate din Forbes




Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.